Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

A kecskeméti judósok is segítenek a Judo őshazájának

A kecskeméti Judo Club vezetői és sportolói gyűjtést szerveztek a közelmúltban történt japán természeti katasztrófa károsultjainak megsegítésére.
Minden Japánnal rokonszenvező vagy csak kicsit is együttérzésre képes embert megrendített a katasztrófa, ami a szigetországot és lakóit sújtotta a közelmúltban. A japán fegyelmet és szorgalmat a legtöbb ember megtapasztalta, megtapasztalja, ha másképp nem, hát az otthonában működő elsősorban műszaki cikkeken keresztül. A japán küzdősportokat űzők azonban sokkal többet köszönhetnek nekik. Fegyelmet, kitartást, speciális mozgásanyagot, hatékony önvédelmi technikákat, sportot, sikerélményt, életmódot.

A városházán elhelyezett urnába Kiss Endre és E. Kovács János dobta be a kecskeméti judósok adományát.
A városházán elhelyezett urnába Kiss Endre és E. Kovács János dobta be a kecskeméti judósok adományát.

Az egykori válogatott, veterán világbajnok E. Kovács János V. Danos mester adománygyűjtést kezdeményezett a Kecskeméti JC-n belül azzal a céllal, hogy együttérzésünket kifejezzék és kis segítséggel hozzájáruljanak a helyreállításhoz. A klubtagok, ki-ki lehetőségéhez mérten, tett a közös borítékba. Sőt, még Berkes László a magyar Ji-Jitsu Szövetség VI. Danos elnöke is hozzájárult a Tatami Centrum nevében. Az többszöri próbálkozás ellenére sem jött össze, hogy közvetlenül valamelyik Judo klubhoz továbbítsák az összegyűlt pénzadományt. Szerencsére a Kecskemét önkormányzata kihelyezett a városháza előcsarnokában egy urnát, amelynek tartalmát szintén Japánnak ajánlják fel. Így a judosok is abban helyezték el borítékukat, bízva abban, hogy célba ér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 200 film az idei KAFF-on

Legyen az animáció mindenkié! - ez a mottó vezérelte a 10. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) szervezőit. Tovább olvasom