Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

A kecskeméti repülőbázison is járt a Mikulás

Gyerekek szállták meg december 9-én, pénteken délelőtt Kecskeméten az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist. Kilenc óra körül kezdtek gyülekezni a játékokkal zsúfolt legénységi étkezdében, majszolták a pogácsákat, itták a teát, megnéztek egy bábjátékot, volt színi előadás is, aztán végül a Mikulás is megérkezett.
Vidám, játékos délelőtt várta az apróságokat péntek délelőtt a kecskeméti repülőbázison. Kétszázhetven gyerkőc jött el, zömében ovisok, vagy még kisebbek – ugyanis a Mikulásra való hivatkozással a sulit nem lehet elbliccelni. A zsibongó, szüleiket ráncigáló vendégeket Berec Zoltán ezredes, a bázis törzsfőnöke köszöntötte, majd az alkalomhoz öltözött csinos hostess-mikulások próbálták rábeszélni őket egy-egy helyben sült pogácsa elmajszolására.

A gyerekek többsége azonban a rágcsálni való helyett inkább a játékokat rohamozta meg. A Kecskeméti Ifjúsági Otthon munkatársai ugyanis alaposan kitettek magukért: elhoztak mindent, ami összerakható, szétszedhető, dobható, amivel mászni lehet, amire fel lehet mászni és amibe bele kell találni. A tiszti klub vasútmodellezői pedig egy remek terepasztalt hoztak magukkal.

A kecskeméti repülőbázison is járt a Mikulás.
A kecskeméti repülőbázison is járt a Mikulás.

Aki aztán belefáradt az ügyeskedésbe, a vonatozásba, megnézhette Szirtesné Ancsa néni, a Kertvárosi-iskola bábszakkör vezetőjének Téli mesecsokor című előadását. Ezt követően pedig a Radó Vilmos Színtársulat jóvoltából Csizmás kandúr kalandjait izgulhatták végig a gyerekek, akik a mesejátékot nem csak nézték, de felmászva a színpadra, az előadásban is részt vehettek.

Amikor pedig a hangulat a tetőfokára hágott – betoppant a Mikulás. Szegény öreg nagyszakállút azonnal megrohanták a srácok, krampuszai, Durgó Tamás százados és Bezsenyi Tamás zászlós segítségével eleinte még úgy ahogy tudta tartani a csomagok átadásának előre eltervezett sorrendjét, de nagyon gyorsan belátta, hogy képtelen úrrá lenni a kialakult helyzeten. Így békésen tűrte a sorsát és hallgatta végig sokadszorra is a Hull a pelyhes fehér hó… kezdetű dalocskát.

A Mikulás természetesen mindenkinek adott ajándékot, a bázison szolgáló svéd katonák gyerekeinek is, akik viszont nem nagyon értették, hogy miért is kapják most ezt a rengeteg nyalánkságot. Náluk ugyanis nincs Mikulás, csak Télapó, akit Santa Clausnak hívnak és karácsonykor szokott bemászni házakba a kéményen keresztül. Amikor pedig az utolsó csomag is gazdára talált, mindenki ment haza ebédelni – már akinek ennyi édesség elmajszolása után még volt étvágya...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

560 liter illegális pálnka az öltözőben

Egy pirtói szeszfőzde öltözőjében 560 liter pálinkát és 200 liter fehér bort találtak a pénzügyőrök.… Tovább olvasom