Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

A legjobb programozó diákokat keresik

A verseny elsődleges célközönsége a Kecskeméti Főiskola hallgatói, valamint a KEMU Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola tanulói.
CodingContest néven első alkalommal és egyben hagyományteremtő szándékkal hirdette meg az IB Controll Kft. egyéni, többfordulós programozási versenyét. A verseny elsődleges célközönsége a Kecskeméti Főiskola hallgatói, valamint a KEMU Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola tanulói. A szervező céljai közé tartozik a tehetséges diákok felkutatása és tehetségük gondozása – minderről azon a sajtótájéjoztatón esett szó, amelyen a cég a versenyt meghirdette..

A sajtótájékoztatóan Mák Kornél Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere üdvözölte a kezdeményezést, mellyel a tehetséggondozás a szlogenből valósággá válik. Dr. Kovács Lóránt a GAMF Kar tudományos dékánhelyettese fontosnak tartotta, hogy a versennyel a diákok elméleti képzésének motivációja érhető el, valamint ismeretek gyakorlatban alkalmazása a tudásuk mélyítését szolgálja.

Leviczky Cirill Kecskemét Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális és Egyházügyi Bizottságának elnöke kiemelte, hogy a duális képzés a mai világ elvárása, ezért szükséges az ipar és az oktatás kapcsolatát ilyen és ehhez hasonló eseményekkel szorosabbra fűzni.

Az IB Controll Kft. stratégiai partnereként a Fókusz Takarék is fontosnak tartja, hogy olyan kezdeményezéseket támogasson, ahol a következő generációk tehetséges fiataljai emelkedhetnek ki. A Takarék a több mint 53 éves eredményes működési tapasztalatának birtokában tisztában van azzal, hogy a folyamatos utánpótlás elengedhetetlen az sikeres folytonosság fenntartásához.

A versenyzők első lépésként egy kvalifikációs feladat megoldásával szereznek jogosultságot a versenybe való belépéshez, majd a két online forduló után 2011. április 25-én a Kecskeméti Főiskola Tudósházában rendezik meg a döntőt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerős: másfél évre ítélték az egyetemistát megvesztegető rendőrt

Jogerősen másfél év börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt kiskunhalasi férfit,… Tovább olvasom