Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

A Mercedes-gyár dolgozói segítenek a régió gyermekeinek

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. támogatja a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületét. A személyzeti osztály hatvan dolgozója gyermek-játszódélutánt szervezett a kecskeméti Árpádvárosban. A dolgozók alapvető igénye, hogy a régióban élő embereknek segítséget nyújtsanak és társadalmi felelősségvállalásukat erősítsék.
A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.) támogatja a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületét. A kereken 750 fős szervezet tagjainak célja - különösen a nagycsaládok kapcsán - a társadalom szociális értékeinek erősítése, a családok érdekeinek képviselete, a közös játék és tanulás lehetőségének megteremtése a gyermekek számára, valamint ezek fenntarthatóságának megvalósítása egy jobb jövő érdekében.

Már az év elejétől azon munkálkodik a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár személyzeti osztálya, hogy segítsen a régió rászoruló gyermekein. A gyár szociális elkötelezettsége ebben a hosszú távú projektben való részvétellel még erősebbé válik.

Az MBMH személyzeti vezetője, Ács László nagyon örült a sikeres akciónak. „Nagyon köszönöm a szociális projekt szervezőinek munkáját. Különösen értékelendő dolog, hogy a kollegáim a szabadidejüket arra szentelik, hogy a gyerekeknek segítsenek. A csillogó gyerekszemek jelentik számunkra a legnagyobb köszönetet. Nagyon fontos számomra, hogy cégünk nem csak Kecskemét gazdasági, hanem szociális életét is javítani szándékozik. Előre örülök a KINCS egyesülettel végzett további közös munkának és a jövőbeli terveknek.“

A KINCS egyesület minden év augusztusában szabadidős programot szervez azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs lehetőségük nyaralásra. Ebben az évben záró programként a kecskeméti gyár személyzeti osztályának hatvan dolgozója gyermek-játszódélutánt szervezett a kecskeméti Árpádvárosban.

A játszótéren felállított különböző állomásokon a gyerekek autókat építhettek, kötelet húzhattak, váltó- és rajzversenyen vehettek részt, megnézhettek egy bábelőadást, finom süteménnyel csillapíthatták éhségüket, és még számos dolgot csinálhattak. A délután végén minden gyermek apró ajándékkal távozott.

Az egyesület szabadidős programját játékadományokkal is támogatta a gyár, ezen kívül a dolgozók iskolaszereket gyűjtöttek és vásároltak a gyermekeknek, hogy az első osztályosoknak megkönnyítsék a szeptemberi tanévkezdést.

Fekete László, a KINCS egyesület vezetője is kifejezte köszönetét. „Nagyon köszönöm az MBMH dolgozóinak a támogatást. A szervezet tagjaival közösen sikerült megvalósítani egy nagyon kellemes délutánt a kecskeméti gyerekek számára."

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár támogatói tevékenysége

A vállalati és társadalmi felelősségvállalás a Mercedes-Benz Gyár dolgozói számára egymástól elválaszthatatlan fogalmak. Alapvető igényük, hogy egy vállalat dolgozójaként a régióban élő embereknek segítséget nyújtsanak és a társadalmi felelősségvállalásukat folyamatosan erősítsék.

A régió egyik legjelentősebb munkaadójaként a gyár szoros kapcsolatot ápol közvetlen környezetével. Ennek köszönhetően folyamatosan új ötletek látnak napvilágot, hogyan lehetnének aktív részesei a régió fejlődésének, hogyan segítsék a kultúrák közötti párbeszédeket és megfelelő támogatással miként járuljanak hozzá Kecskemét város és ezzel együtt a régió szociális helyzetének fejlődéséhez.

A Mercedes-Benz Gyár a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete mellett több helyi szociális szervezetnek és egyesületnek nyújt anyagi támogatást.

A gyár már 2011-ben részt vett egy kecskeméti játszótér felújításában, jelenleg pedig a régió gyermekeinek nyári táboroztatásában segít, ugyanakkor a vállalat az állatvédelemben is aktív szerepet kíván vállalni.

Magánkezdeményezésre a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 12 dolgozója 2013. májusában jótékonysági akciót szervezett. A gyár dolgozói a több mint 1000 kilométeres Rastatt-Kecskemét szakaszt kerékpárral tették meg, és az akció során összegyűjtött 1.000.000 forinttal a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházának koraszülött részlegét támogatták.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A biztosítót félrevezetve akart pénzhez jutni

Az 56 éves kiskunfélegyházi nő azzal fordult a biztosítókhoz, hogy a hó súlya miatt beszakadt a házának teteje, valamint csőtörés is lett az otthonában. Tovább olvasom