Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

A munkások akár már csobbanhatnak is az új élményfürdőben - fotók

Feltöltötték vízzel a hat és félmilliárdból épülő új kecskeméti élményfürdő két medencéjét. A létesítmény uszoda részlege várhatóan a jövő héten nyitja meg kapuit.
Hosszú várakozás után keddre végre feltölthették az új kecskeméti élményfürdő medencéit. Nagypál Sándor alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az új létesítmény uszoda részlegét a jövő hét második felében, pénteken nyitják meg a nagyközönség előtt. Ezzel az 1300 szekrényes öltözőket, a nagy- és kismedencét használhatják majd a vendégek.

Az élményfürdőt jövőben működtető Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Jánosi István hozzátette, hogy az új uszodába a régibe érvényes jegy- és bérletárak lesznek érvényben. A termál- és egyéb szolgáltató részlegek átadására november 30-a körül sor, addig a szomszédos strandon nyitva marad a termálmedence, a masszásra pedig az Szauna Hotel épületében kerül sor.

Vízzel teli medencék az új élményfürdőben - GALÉRIA

Nagypál Sándor tájékoztatójából kiderült, hogy ahogy a mai sajtótájékoztató véget ér, elkezdik a jövő heti nyitáshoz szükséges hatósági engedélyek beszerzése. A jövő hétre elkészül a beléptető rendszer is, így nem lesz akadálya annak, hogy a közönség igénybe vehesse az uszodai szolgáltatásokat.

Technikai adatok:

Versenymedence

A medence 25 m széles, 10 pályás és 51,25 m hosszú. Felszereltsége úszó, vízilabda és egyéb vizes sportok rendezésére alkalmas. A medence 2 hosszanti oldalon feszített víztükrű, a két rövidebb oldalon kiemelt szegélyű. A medencéhez startkövek tartoznak, valamint egy mozgatható végfal, amellyel a medencét két 25 m-es, vagy 33 m/17 m-es részre lehet elválasztani. A falak mentén a víz alatt 120 cm-re padka épült. A medence egyik sarkában lépcső található, míg a kijáráshoz 3 további létra is szolgál. A medence vízmélysége 2,20 m, egyidejű terhelhetősége 257 fő.

A medence tűzivíz tárolóként is funkcionál. A tűzivíz elvételre külön szívóidom készült. A medence 2 fő úszómester folyamatos felügyelete mellett üzemel.

Tanmedence

A téglalap alaprajzú medence 78 m2, 27 fő egyidejű terhelhetőséggel (ill. egy iskolai osztály), 0,8 m állandó mélységgel, négy oldalon feszített víztükrű medenceszegéllyel készül. Az egyik rövidebb oldalán készült lépcső. A medence felügyelet nélkül üzemel.

Öltözők

Az öltözőblokkban 50 darab váltókabin és 1300 darab kétszintes "Z" szekrény létesült. Átöltözés után a fürdővendégek az elválasztott nemű, zuhany-wc blokkon, lábmosón keresztül jutnak az élményfürdő légterében levő, attól korláttal leválasztott elosztótérbe.

A főbejárati előcsarnokból önálló lépcsőn lehet eljutni a versenyuszoda emeleti szintjén lévő 60 fős sportoló-tanulói öltözőhöz, valamint bírói, média illetve a VIP és orvosi blokkhoz. Az iskolai tanulók csoportos-fogasos, a sportolók szekrényes öltözői kétneműek. Az öltözőblokkhoz kétnemű vizesblokk és egy-egy masszázs helyiség csatlakozik. Az öltözőkből a medencetér végfalán levő közlekedőn keresztül jutnak el a medencetérhez vezető kétkarú lépcsőhöz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy ponttal győztek a KSE kosarasai a Paks ellen - galéria

A KSE kosárlabdacsapata kedd este egy utolsó másodperces kosárral 80-79-re győzött felkészülési mérkőzésen a Paks ellen.
Tovább olvasom