Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2014. 08. 01. péntek - Boglárka

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Kecskemét hírei > A nagymama sütije: Karamellás szelet

A nagymama sütije: Karamellás szelet

Kecskemét - Akit elvarázsol a finom, omlós karamella illata, annak érdemes lesz kipróbálnia eheti édességünket.

Gál Orsolya - 2011.06.12. 05:59
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Minden vasárnap bemutatunk egy-egy süteményreceptet, amit akár a nagymamánk is elkészíthetett volna. Mostani finomságunk igaz, békebeli hangulatot idéz a nagyi konyhájából.

Hozzávalók a karamellás tejhez:
20 dkg cukor
fél liter tej


Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 dl karamellás tej


Karamellás szelet.
Karamellás szelet.

Hozzávalók a krémhez:
3 evőkanál liszt
3 dl karamellás tej
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor


A díszítéshez:
csokidara

Elkészítés: 20 dkg cukrot barnára pirítunk egy edényben, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fél liter tejet. Először összeáll a cukor, de kis idő múlva elolvad. Az így elkészített karamellás tejből 2 dl a tésztához kell, 3 dl a krémhez.

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, és a margarinnal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, jól összegyúrjuk, és pihentetjük fél óráig. Három részre osztjuk a tésztát, és egyenként 2 milliméter vékonyságúra nyújtva, villával megszurkálva kizsírozott sütőlemezen egyenként megsütjük a három lapot.

Karamellás szelet.
Karamellás szelet.

A krémhez a lisztet kevés karamellás tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet és a vaníliás cukrot hozzáadva sűrű krémmé főzzük. Hideg vízbe állítva, kevergetve lehűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, és az előző krémhez dolgozzuk. A lapokat és a sütemény tetejét is megkenjük a krémmel, végül csokidarával díszíthetjük. Fogyasztás előtt egy napig hagyjuk puhulni a süteményt.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 2. merenge 2011.06.22. 18:48

de csak a bolti, a házi nem. Hetente csinálok karamellás tejet inni.

Moderálásra küldöm 1. Jozsoci 2011.06.12. 20:58

A forró pirított cukorba először egy kicsi vizet öntsünk, és azzal forraljuk fel, és csak utána adjuk hozzá tejet, mert különben a tej a 180 fokos cukorban feketére ég.



Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...