Délmagyar logó

2016. 06. 28. kedd - Levente, Irén 19°C | 24°C

A nagymama sütije: Mákos kocka

Ezen a hétvégén ismét azoknak kedveskedünk, akik szeretik a mákot. A nagyi receptjei közül ugyanis most a mákos kocka elkészítésének módját osztjuk meg olvasóinkkal.
Minden vasárnap bemutatunk egy-egy süteményreceptet, amit akár a nagymamánk is elkészíthetett volna. Eheti finomságunk mákrajongónak kötelező!

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
1 tojássárgája
pici só
fél csomag sütőpor
2 evőkanál cukor

Mákos kocka.
Mákos kocka.

Hozzávalók a töltelékhez:
40 dkg darált mák
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg margarin
1 citrom
3 tojássárgája
4 tojásfehérje

A kenéshez:
1 tojássárgája

Mákos kocka
Mákos kocka

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a margarint, a tojássárgáját, a sütőport és a pici sót négy evőkanál vízzel összegyúrjuk, és simává dolgozzuk. Egy órát pihentetjük. Közben a mákot, a cukrot és a vaníliás cukrot 2 dl vízzel sűrűre főzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Belekeverjük a citrom levét és lereszelt héját, a margarint, egyenként a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és az egyiket kikent tepsibe fektetjük. Rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk, megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben lassú tűznél szép aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt. Tálalás előtt a tetejét meghinthetjük porcukorral.

Olvasóink írták

  • 1. Adolf 2011. március 06. 17:31
    „flodni receptet is kérünk”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak megszorongatni tudták Wittmannék az Albacompot

Bár a félidőben még 8 ponttal vezetett a KKSE férfi kosárlabdacsapata az Albacomp otthonában, a fehérváriak huszáros hajrával végül megnyerték az összecsapást.
Tovább olvasom