Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

A piaristák működtetik jövőben a leánygimnáziumot

Kecskemét - A Piarista Rend és a Congregatio Jesu hivatalos megállapodást kötött a Kecskeméti Ward Mária Leánygimnázium és Kollégium jövőjéről - értesült a delmagyar.hu.
2011. szeptember 23-án, Budapesten a Piarista tartományfőnökségen Labancz Zsolt és Knáb Judit tartományfőnökök aláírták azt a keretszerződést, amely a szeptember 1-jei közös szándéknyilatkozatot megerősítve rögzíti a Ward Gimnázium átadás-átvételét.

A keretszerződés tartalmazza az átszervezési feladatok ütemtervét, konkretizálja a felek jogait, kötelességeit, szól az érintett iskola diákjainak, dolgozóinak jövőjéről.

Eszerint a Congregatio Jesu Szerzetesrend 2012 szeptember 1-ig átadja kecskeméti iskolájának fenntartói és tulajdonjogát, amely iskolát a Piarista Rend kecskeméti iskolájába szándékozik addig integrálni. A Piarista Rend a szerződésben garanciát adott, hogy az ingatlant hosszú távon is iskolaként működteti.

A Ward Gimnázium és Piarista Iskola egyesítésének részleteit a fenntartók közösen a két iskola vezetésével a következő hónapokban dolgozzák ki.

- Kecskemét önkormányzata számára kiemelkedően fontos, hogy a városban továbbra is jól működő egyházi iskolák legyenek, a szülők és gyermekeik számára biztosított legyen a választás lehetősége. Örömmel vettük a Congregatio Jesu Szerzetesrend és a Piarista Rend közötti keretszerződés aláírásának hírét, amely meggyőződésünk szerint tovább emeli az egyházi iskolákban történő oktatás színvonalát - nyilatkozta a megállapodás után Mák Kornél, Kecskemét oktatásért, kultúráért és egyházi kapcsolatokért felelős alpolgármestere

Olvasóink írták

  • 2. kecskeméti2 2011. szeptember 23. 16:35
    „:)))”
  • 1. Jozsoci 2011. szeptember 23. 16:14
    „Aki elveszíti a szüzességét, az repül a gimnáziumból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KKSE: Szombaton meccs, majd szurkolói ankét a Messziben

Szombat este 6 órakor a Szabadka együttesét fogadja felkészülési mérkőzésen a Kecskemét SE férfi kosárlabdacsapata. Tovább olvasom