Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

A polgármesteri hivatalban közölte: megerőszakolták!

Kecskemét - A másodfokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság kedden kezdi tárgyalni annak az 51 éves kerekegyházi férfinak a büntetőügyét, aki tavasszal első fokon nyolc év fegyházat kapott nevelt lánya megerőszakolásáért.
Az 51 éves D. Gábort a Kecskeméti Városi Bíróság áprilisban folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés és folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítéletben foglaltak szerint az 51 éves vádlott a vádlott gyermekvédelmi gondoskodás keretében, élettársával együtt gondozott egy leány ikerpárt, akik értelmi fogyatékosak. A két lány 3 évesen került a házaspárhoz, és az ismerősök tudomása szerint tisztességesen éltek kerekegyházi otthonukban. Az első fokon eljáró bíróság szerint a vádlott 2003 és 2008 között többször is közösült, illetve fajtalankodott az egyik lánnyal. Az együttléteket általában a vádlott, de esetenként a sértett is kezdeményezte, akit a vádlott - az alkalmankénti elutasítás esetén - megfenyegetett, ha nem engedelmeskedik, megerőszakolja. Egy esetben meg is ütötte a gyermeket. A vádlott közeledését a sértett - szellemi képessége és szexuális tudatlansága miatt - élete elleni fenyegetésnek vette az ítéletben foglaltak szerint.

A vádlott bűnösségét a fentieken túlmenően abban is megállapította a városi bíróság, hogy a másik gyermekével többször is fajtalankodott. Ennek keretében fogdosta nemi szerveit. Őt azzal fenyegette meg, ha szólni mer a történtekről, takarodnia kell a házból.

Végül az egyik gyermek a kerekegyházi polgármesteri hivatalban tárta fel a történteket, ezt követően indult eljárás a mostohaapa ellen. Az első fokú ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbeztek. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a keddi másodfokú tárgyalást.

Olvasóink írták

  • 2. Móckuss 2011. október 04. 23:35
    „borzasztó. enyhítés mi? súlyosbítást, és a fegyházban hozzák nyilvánosságra, hogy mit követett el, csak a szeretet miatt amit ott fog kapni!”
  • 1. varadipal 2011. október 04. 10:31
    „Az élettárs persze nem tudott semmiről. Meg a gyámügy is naponta járt ellenőrizni. Ahogy szokott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terjednek a hamis bankjegyek Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun megyében hat esetben indult eljárás pénzhamisítás gyanúja miatt, miután a szakértői vizsgálat hamisnak nyilvánította az érintett bankjegyeket. Tovább olvasom