Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

A részletek: így fogták el Csábi Bettinát

Öt megyében és a fővárosban harminc helyszínen nyolcvan nyomozó jelent meg egyazon időpontban, házkutatásokat, kihallgatásokat tartottak.
Adócsalás miatt hét gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság pénteken Kecskeméten - közölte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtószóvivője. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint az eddig feltárt adatok szerint a bűnszervezet 650 millió forint kárt okozott a költségvetésnek.

A Kecskeméti Városi Bíróság nyomozási bírója azért döntött az érintettek harminc napra szóló előzetes letartóztatásról, mert szerinte fennáll elrejtőzésük, valamint az eljárás jogellenes befolyásolásának veszélye - mondta Sárközy Szabolcs. Az előzetesbe helyezettek között van Csábi Bettina egykori bokszoló világbajnok sportoló, akit férjével együtt kedden hajnalban vittek el bajai lakásukból a vámkommandósok.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói által feltárt ügy gyanúsítottjai színlelt uniós értékesítéssel próbálkoztak. Az elkövetők huzamosabb ideje nagy mennyiségű gabonát szereztek be Romániából. A hamis dokumentumokkal azt a látszatot keltették, hogy az árut tovább viszik Szlovákiába, valójában azonban a gabona Magyarországon került forgalomba. Az ügyletben valós gazdasági tevékenységet nem végző fiktív cégek is közreműködtek. Az elkövetők célja az áfára vonatkozó szabályok kijátszása, az adófizetés elkerülése volt.

A pénzügyi nyomozók a bűnszervezetet egy gondosan előkészített akcióval leplezték le. Öt megyében és a fővárosban harminc helyszínen nyolcvan nyomozó jelent meg egyazon időpontban, házkutatásokat, kihallgatásokat tartottak. A bűncselekménnyel okozott kár fedezetének biztosítására két autót, 40 millió forint készpénzt foglaltak le, és valamennyi gyanúsított bankszámláját zárolták.

Olvasóink írták

 • 6. kapás 2011. november 28. 07:21
  „A Nemzeti Adó- és Vámhivatalt az APEH és a VP összevonásával hozták létre 2011. január 1-jén. Semmi köze a rendőrséghez. Ezen kívül: ne hasonlítsuk össze a kisebb értékű pl. 10.000 forint lopást a több száz milliós adócsalással. Az adócsalás mindenkit károsít aki Magyarországon él.”
 • 5. klj_54 2011. november 27. 18:40
  „Nekem a dolgozó, munkáját ellátó rendőrrel semmi gondom nincs!
  Azt teszik amit a főnökük utasításba ad nekik.”
 • 4. Felhőfejes 2011. november 27. 17:37
  „Nem szabad rájuk egy rossz szót se szólni: mindenki látja, hogy mennyire hasznosak és nélkülözhetetlenek.
  Én a legjobban azt szeretem, amikor csendesen autókáznak /kényelmesen hátradőlve/, közben a Kárász utcán és környékén se nappal, se éjjel sehol egy GYALOGOS járőr - aki szúrós szemmel néha rápillantana a folyamatosan randalírozókra-hangoskodókra. Az állandó jelenlét talán a rengeteg /hovatovább már lemoshatatlan/ hányadéktól stb. is megóvná az egyre mocskosabb szegedi sétálóutcát. De ezzel nem a régi rendszert sírom ám vissza, áh, dehogy!”
 • 3. nyomdasz63 2011. november 27. 16:44
  „1. klj_54 2011.11.27. 13:10
  ...amikor a rendőrség szegedi központi sávján az ügyeletes tiszt keresett járőrt...

  A nagyfiam volt általános iskolai osztálytársával beszéltünk pár szót(gépkocsizó járőr),amikor a civil/saját! mobilján szólt rá a főnöke,hogy a hátralévő másfél óra munkaidőben "csináljanak közteret"...azaz végezzék a közterületfelügyelők munkáját,keressenek szabálytalankodó,megbüntethető embert-pénzbeszedés/bírság céljából.

  Ja! Biztosan "nem szép dolog" a behozott búza után sem eltitkolni a nyereségadót.”
 • 2. DMagóg 2011. november 27. 13:32
  „"így fogták el Csábi Bettinát"
  Értjük!
  Miért? Sejtjük! (Mert sejtetik.)
  Mi van? Azt már nem biztos, hogy megtudjuk. De, nem is ránk tarozik az!”
 • 1. klj_54 2011. november 27. 13:10
  „Amikor az ember segítséget kér a kék egyenruhásoktól (mondjuk egy Mentős a Béke utcában) akkor miért nincs intézkedő?
  Rendőr barátom itt ült mellettem amikor a rendőrség szegedi központi sávján az ügyeletes tiszt keresett járőrt.
  Nem volt.
  Bezzeg fél óra múltán amikor egy nyomingert vertek pofán a Rolling Stone-ban, hirtelen kilenc autó futott össze!
  Van rá tanú, nem a levegőbe írok.
  Bettina ellen aránytalan és eltúlzott a rendőri intézkedés.
  De majd megmagyarázzák szokás szerint:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihez hasonlít VV Anikó a Való Világ új szériájában?

Anikó, a VV előző szériájának rosszkislány elsőre a mindig tökéletes kinézetű Seherezádéra… Tovább olvasom