Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

A Tescóról álmodoznak a gazdák

A Kiskunhalas környéki gazdák is bíznak abban, hogy részt vehetnek a Tesco hazai beszállítói programjában. Igaz, eddig senki nem értesítette őket a multicég november 17-én, Szegeden megrendezésre kerülő következő, Regionális Beszállítói Fórumáról.
A tanácskozás keretében Bács-Kiskun-, Békés- és Csongrád megye helyi termelőivel szeretne megismerkedni a Tesco. A fórumra a már megszokott termékkategóriákat előállító cégek mellett a zöldség- és gyümölcstermelőket is várják.

A Tesco a hazai beszállítók legnagyobb partnereként 2009 őszén indította el Regionális Beszállítói Fórum programját annak érdekében, hogy megismerjen olyan helyi beszállítókat, amelyek eddig méretüknél vagy termelési kapacitásuknál fogva nem válhattak partnereivé. A kezdeményezéssel az áruházlánc a magyar kis- és középvállalkozásokat szeretné segíteni, hogy a hazai termékek a nemzeti és akár a nemzetközi piacokon is megjelenhessenek.

Az áruházlánc kibővítette a termékkategóriák körét, így a szegedi fórumon immáron a zöldség- és gyümölcstermelő cégeket is várja a többi, már megszokott kategóriákat (csemege hús, tejtermék, pékáru, tésztafélék, konzervek, sütési segédanyagok, valamint bor és más szeszes italok) előállító vállalkozások mellett. A fórumon az érdeklődők röviden bemutathatják cégüket, termékeiket és személyesen beszélhetik meg a felmerülő kérdéseiket a Tesco vezetőivel.

Rédei Ferenc, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége (MAGOSZ) halasi szervezetének elnöke annak ellenére bízik abban, hogy a halasi régió gazdáinak termékei is idővel megjelenhetnek a Tesco polcain, hogy egyelőre sem őket, sem a helyi termelőket nem értesítette senki a kínálkozó lehetőségről. A gazdák érdekképviseleti vezetője elképzelhetőnek tartja, hogy a tajói tojás és a halasi borok mellett, a környéken előállított baromfi-és sertéshús is, a Tesco polcaira kerülhessenek. Néhány éve a halasi gazdák az 53-as főút mellett azért demonstráltak, hogy a külföldi termékek mellett a helyi termelők portékái is megjelenhessenek Tesco helyi hipermarketjeiben.

Olvasóink írták

  • 2. Wacky 2011. november 19. 12:16
    „"A Tescóról álmodoznak a gazdák"
    ha tényleg szó szerint így van, akkor elég naivak...
    ahogy "1. zoltanszabo" is mondta, érdekes egy cég... amúgy meg mindig keresnek munkavállalót, amellett hogy ha betérek valamelyik üzletükbe, akkor évről évre kevesebb a dolgozó... ennek csak 1 magyarázata lehet, ergo, senki se bírja ott sokáig... meg is értem!! :S”
  • 1. zoltanszabo 2011. november 17. 12:07
    „Nem egy jó cég ez a teco , miért keresnek havonta mindig új dolgozókat ? miért perelnek állandóan --kifizetetlen számlák miatt. ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Réztolvajt fogtak a rendőrök

A rendőröknek sikerült elfognia azt a 26 éves kecskeméti fiatalembert, aki még kedden három társával egy mázsányi rézalkatrészt lopott el családi ház udvaráról. Tovább olvasom