Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

A vihar sem bírt a Guinness rekorderekkel Kecskeméten

Kecskemét - Bár háromnegyed órával a 14 órás kezdés előtt még ítéletidő tombolt Kecskeméten, mégis 2140-en fogtak a kezükbe poharat, és ittak pontban kettőkor egy-egy pohár egészséges csapvizet.
15:50: A hivatalos adatok szerint sikerült a rekord! Több mint 35 ezren regisztrálták magukat Miskolctól Zalaegerszegig, Váctól Szegedig az ország több mint húsz városában. Kecskeméten 2140-en ittak pontban kettőkor egy-egy pohár egészséges csapvizet. Ezután a rekordereket a Megasztár győztese, Molnár Ferenc Caramel szórakoztatta, aki óriási sikert aratott a hírös városi közönség körében.

Hatalmas tömeg gyűlt össze Kecskemét főterén.
Hatalmas tömeg gyűlt össze Kecskemét főterén.

14:04: rendben lezajlott a rekordkísérlet. A 14 órás össznépi vízivásra dugig megtelt Kecskemét főtere, hatalmas sikerrel zajlott le tehát az esemény. A város részéről Mák Kornél és Katonáné Szabó Gabriella alpolgármesterek a résztvevők között hörpintették fel a pohár vizet. Hamarosan Caramel koncertjével folytatóik a program.


13:42: a vihar elmúltával visszatértek a résztvevők is a főtérre. Jelenleg már több százan állnak sorba a regisztrálásnál, többségük diák.

13:34: a delmagyar.hu helyszínen tartózkodó munkatársának beszámolója szerint a szervezők nagy elánnal söprögetik a vizet, és törölgetik a korábban kikészített, de a vihar által kissé megrongált asztalokat és székeket.

13:32: Miután a várost nappali sötétségbe borító óriási vihar fél kettőre elvonult, a szervezők úgy döntöttek, megtartják a 14 órára meghirdetett „Igyunk csapvizet!" Guinness rekordkísérletet Kecskemét főterén - erről Somorjai Balázs szervező tájékoztatta a delmagyar.hu-t.

13:08: Szerda délután több alkalommal számíthatunk zivatarra. Az OMSZ narancs riasztást adott ki a Dunától keletre fekvő területekre. Előreláthatólag a nap második felében a Dunától keletre húzódik a kiterjedt zivatarok zónája, amelyhez intenzív villámtevékenység, helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos (60-80 km/órás) széllökés társulhat.

Korábban írtuk:

Egyelőre bizonytalan, hogy a szerdai vihar miatt megrendezik-e a 14 órára meghirdetett „Igyon csapvizet!" Guinness rekordkísérletet Kecskeméten. A delmagyar.hu helyszínen tartózkodó munkatársa úgy tájékoztatott, hogy a sátrakat szétszerelték, és a várakozó emberek igyekszenek védett helyekre menekülni a szakadó eső elől. A város szinte teljes sötétségbe borult a viharfelhők miatt, az utcákon pedig máris kisebb folyamok alakultak ki a hatalmas vízmennyiség miatt.

Kora estére jellemző sötétségbe borult Kecskemét szerda délben. Fotó: idokep.hu
Kora estére jellemző sötétségbe borult Kecskemét szerda délben. Fotó: idokep.hu

Cikkünk folyamatosan frissül!

Amennyiben fotót, vagy videót készítene a szerdai viharról, küldje el azt nekünk a kecskemet@delmagyar.hu e-mail címre, és mi feltesszük azt képgalériánkba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

484 gyermek étkeztetéséhez járultak hozzá

Coop segélykamionja szerdán Bács-Kiskun megyébe is kiszállította a több raklapnyi alapélelmiszereket tartalmazó adományát. Tovább olvasom