Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

A Woytila Ház alapítója is vihette a pápai szent ereklyéket

Kecskemét - A lengyelországi Legiewnikiben járt a kecskeméti Wojtyla barátság központ delegációja a hétvégén. Farkas P. József együtt vihette a pápai szent ereklyéket a lengyel bíborossal.
Stanislaw Dziwisz krakkói érsek, János Pál pápa egykori titkára - személyes meghívására, szombaton a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ delegációja is díszvendégként vehetett rész a Krakkó melletti Legiewnikiben, a Nagy, Boldog Pápától levett, üvegcsében őrzött vércseppek és egyéb relikviák hazaérkezése, beszentelése tiszteletére kétszáz ezer hívő részvételével rendezett monumentális ünnepségen. Kecskeméti intézménynek szólt az a kitüntető gesztus, hogy a pünkösdi nagymisét követő monumentális körmenet egy szakaszán, Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapítója, a menet élén együtt vihette a szent-vér ereklyetartóját Dziwisz bíborossal, a kecskeméti karitatív intézmény nemzetközi védnökével; a Boldog Pápa testamentumának legfőbb őrzőjével.

Farkas P. József (jobb szélen), a Woytily Ház alapítója a bíboros kíséretében vihette II. János Pál pápa ereklyéit.
Farkas P. József (jobb szélen), a Woytila Ház alapítója a bíboros kíséretében vihette II. János Pál pápa ereklyéit.

A processzió a jelenleg is épülő, hatalmas Boldog János Pál Világközpont altemplomába kísérte a Rómából hozott, a boldoggá avatási szertartáson XVI. Benedek által útra indított ereklyét, ahol azt – megérkezve – Dziwisz bíboros szentelte be, helyezte el védett őrzési helyére. Ez lett mostantól a testamentum monumentális zarándok központja. A találkozón – előkészítő testület fölállításával – megkezdődött a Boldog János Pál pápa nevét viselő, örökségét ápoló közösségek, intézmények összefogását szervező világszövetség létrehozása, szervezése; e munkában részt vállalt a kecskeméti intézmény is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Besurranó tolvaj a Dobó körúton

Kecskemét – Besurranó tolvaj járt egy Dobó körúti lakásban kedd hajnalban.
Tovább olvasom