Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Aktív kórház marad a kalocsai

A kalocsai Szent Kereszt Kórház továbbra is aktív, 424 ággyal működő, területi ellátási kötelezettséggel bíró kórházként működik tovább - közölte Vadász Mária, a kórház főigazgatója.
A főigazgató a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy Kalocsa önkormányzata és a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) képviselője között június 7-én megtörtént a kórház átadása-átvétele, egyben meghatározták a kórház új ágystruktúráját.

A kórház július 1-jétől hatályos ágystruktúrája értelmében 204 aktív és 220 krónikus ággyal fog működni, így valamennyi szakterület esetében biztosítja a kellő gyógyító kapacitást - mondta a főigazgató.

Vadász Mária kiemelte: szeptember 1-jétől kezdi meg ismét működését a gyermekosztály, amely a szülészet-nőgyógyászathoz hasonlóan a Bács-Kiskun Megyei Kórházzal közös működtetésű, önálló szakmai egység lesz.

A sebészet, szülészet-nőgyógyászat, belgyógyászat és az ideggyógyászat önálló osztályként működik tovább, újraindul a gyermekosztály, és a sürgősségi felvevőhely is osztállyá alakul, így az intézmény mindenben megfelel az aktív kórházzal szemben támasztott szakmai követelményeknek - hangsúlyozta a főigazgató.

Vadász Mária emlékezetett arra, hogy a kórház a kalocsai kistérség 70 ezer lakójának egészségügyi ellátásáért felel, de a tüdőgyógyászati ellátást, átlépve a megyehatárt is, 300 ezer ember részére biztosítja magas színvonalon.

Az MTI kérdésére válaszolva a főigazgató leszögezte: a korábbiakhoz képest 22-vel csökkent a finanszírozott ágyak száma, ez azonban nem jár elbocsátással, mert csak néhány nyugdíjba vonuló egészségügyi alkalmazottal csökkent a dolgozói létszám.

Török Ferenc (Fidesz) polgármester szólt arról, hogy az önkormányzat és a GYEMSZI közötti átadás-átvételkor elismerést kaptak a kitűnő előkészítésért.

Annak ellenére, hogy jövőben a GYEMSZI gyakorolja a tulajdonosi jogokat, a városa továbbra is segíteni fogja a kórház tevékenységét, eszközbeszerzéshez nyújtandó támogatással vagy közös pályázatokkal - fogalmazott Kalocsa polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliókat érő cipőszállítmány tűnt el az M5-ösön

Egy egész raklapnyi értékes cipőt loptak el az M5-ös autópálya hetényi parkolójából.
Tovább olvasom