Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Aktív marad a kalocsai kórház

A kalocsai Szent Kereszt Kórház a Bács-Kiskun Megyei Kórházzal kötött megállapodásnak köszönhetően továbbra is aktív kórházként működik, de a város tárgyalásokat kezdeményez az egészségügyi intézmény állami kézbe adásáról. Erről a kalocsai képviselők az önkormányzat csütörtöki zárt ülésén döntöttek.
A képviselő-testület elfogadott egy határozatot, amely felhatalmazza a Szent Kereszt Kórház főigazgatóját és a polgármestert a Bács-Kiskun Megyei Kórházzal tervezett megállapodás aláírására - ismertette a határozatot Török Ferenc (Fidesz) polgármester ülés utáni sajtótájékoztatón.

Hozzátette: felhatalmazást kapott, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat az állam képviselőjével a kalocsai Szent Kereszt Kórház zavartalan működése érdekében az üzemeltetés állami átvételéről. Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben bezárásra ítélt kórházat örökölt elődjétől a jelenlegi városvezetés, de az azóta eltelt időszakban sikerült a kórház helyzetét stabilizálni, és a 700 millió forintos adósságot kismértékben csökkenteni.

Török Ferenc hangsúlyozta: a kórház jelentős egészségügyi intézmény, mely 70 ezer ember ellátásáért felel. A polgármester kitért arra, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közbenjárása sokat segített abban, hogy a funkcióváltásra ítélt kórház aktív kórházként működhessen továbbra is. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója elmondta: a kalocsai csak akkor maradhat aktív kórház, ha a szülészet működését sikerül biztosítani. Az együttműködés keretében a kalocsai szülészet a megyei kórház kihelyezett részlegeként fog működni - fűzte hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három napja nem ettek, a fagyhaláltól mentették meg őket

A határ közelében két romos épületben összesen 24 afgán állampolgárt fogtak el a Bács-Kiskun Megyei… Tovább olvasom