Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Anya nélkül: a Csabi családnál járt a delmagyar.hu mikulása

Kecskemét - A delmagyar.hu Szent Miklós ünnepén újra felkereste a kecskeméti Csabi családot. A tavaly november 1-jén, szülés közben elhunyt Erzsébet férje, Csabi Péter, és a három gyerek nagy örömmel fogadta a korán jött ajándékokat.
A mikulásunk tavaly ilyenkor látogatta meg a nem sokkal korábban szörnyű tragédián átesett családot. Utoljára az önkormányzattól kapott lakás avatóján számoltunk be a feleségét gyászoló Péter, és a három gyermek, Olivér, Dávid és a kis Dorina sorsáról, így éppen ideje volt, hogy újra meglátogassuk a családot.

A gyerekzsivajtól hangos széchenyivárosi lakásba belépve kis híján hanyatt is vágta magát a meglepődött mikulásunk, ugyanis a legutóbb még járókában fekvő csupa mosoly kislány ezúttal már biztos léptekkel közeledve fogadta stábunkat. Mint a nagymama arról rögtön felvilágosított bennünket, a bájos teremtés már jó ideje két lábon közlekedik, ami bizony nem kevés plusz feladatot ró a rá vigyázó bátyókra és nagyszülőkre is. Kivételes alkalom volt olyan szempontból ez az este, hogy a családfő otthon tartózkodott a családdal, ugyanis Csabi Péter három hete újra munkába állt korábbi foglalkoztatójánál, és mivel felváltva délutános-, illetve éjszakai munkával keresi meg a kenyérre valót, nem sok ideje van esténként a kicsikkel.

A tavaly novemberben elhunyt kismama családjánál járt a Mikulás - GALÉRIA (Koller István fotói)

A múlt fájó sebeit nem firtattuk, de Péter elmondta, hogy a gyerekek mára már nagyrészt feldolgozták a tragédiát, ritkábban beszélnek édesanyjukról, megtanultak együtt élni a tudattal, hogy anya nincs többé. A kis Dorina természetesen még nem esett át ezen, őt leginkább a bölcsődei élmények kötik le, már ha nem beteg. Ugyanis a leányzó igen sűrűn ágynak dől, így jól jön Péter édesanyjának segítsége, aki állandó támasz a családban. Kíváncsiak voltunk, hogy néz ki a család egy napja, Péter pedig nem titkolta, van feladata bőven egy özvegyen maradt, háromgyermekes apának.

- Minden reggel korán kelek, majd felkészítem a gyerekeket az indulásra. Dorina ugye bölcsis, Dávid óvodás, Olivér pedig első osztályos tanuló, így mindenkinek másból áll a reggeli műszak. Utána jönnek az otthoni feladatok, majd irány a munka. Ha édesanyám nem tudna segíteni, nem tudom mihez kezdenék – mondta fáradt szemekkel az apuka, aki nem tagadta, anyagilag sem könnyű így a három gyerek nevelése, segítséget ugyanis annyit kap összesen, hogy az önkormányzat kedvezményesen biztosít lakást a részükre.

A tavaly novemberben elhunyt kismama családjánál járt a Mikulás - GALÉRIA (Koller István fotói)

Eközben a gyerekeket természetesen már az ajándékok izgatták a legjobban, mi pedig nem tettük próbára tovább türelmüket. Előkerültek az ilyenkor kihagyhatatlan mikulás-csomagok, majd a delmagyar.hu-s kifestők, illetve az ismeretterjesztő és mesefilm DVD-k, amelyekkel megpróbáltunk egy kis örömet szerezni a kicsiknek. Ők azonnal rá is vetették magukat az ajándékokra, és mivel innentől kezdve gyakorlatilag meg is szűnt létezni a világ számukra, a mikulás is tovább indult mozgalmasnak ígérkező éjszakai műszakjára.

Aki úgy érzi, hogy segítene az édesanyát tragikus körülmények között elveszítő, és anyagi gondokkal küzdő családnak, a 10401165-85495048-56501006 –os számlaszámra utalhat, vagy a kecskemet@delmagyar.hu e-mail címen segítünk felvenni a kapcsolatot a családdal.

Olvasóink írták

  • 1. gabiota 2011. december 06. 09:20
    „moderálva köszönjük”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérte? Ötezer forintért ülhet négy és fél évet

Fojtogatott, majd kirabolt egy nőt idén áprilisban az a 26 éves bajai férfi, akit korábban első… Tovább olvasom