Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Április végétől újra két sávon lesz járható a Kurucz körút

Kecskemét - Április végére elkészül a CS 2-0-0 jelű főgyűjtő csatorna Kurucz körúti korszerűsítése. A kivitelezők a feladat nagy részével már végeztek, már az úthelyreállítás és a környezetrendezés munkálatai folynak.
A CS 2-0-0 jelű főgyűjtő csapadékvíz-csatorna a Hunyadiváros, a Vacsihegy és a Rákócziváros csapadék vizeit vezeti le a közeli Csukás-Érbe. A nagyobb záporok vagy a hóolvadás esetén az említett városrészek mélyebb területeit időszakosan elöntötte a víz, aminek legjobb példája az aluljáró volt. A meglévő csatornákban sok helyen a szennyvizet tisztítás nélkül kötötték be, ami egészségügyi és környezetvédelmi szempontból sem volt éppen megfelelő, ezért már elkerülhetetlen volt a felújítás – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón. A projekt teljes költségvetése 500.827.394 forint volt – ebből a támogatás 450 744 655 forint, saját erő, pedig 50 082 739 forint. A projekt vezetője az alpolgármester és a kivitelezők társaságában kedden egy sajtótájékoztatóval egybekötött lakossági fórumot hívott össze, melynek során tájékoztatták a lakosságot a legfontosabb tudnivalókról.

Köszönet a lakosság türelméért

A keddi gyűlést dr. Kecskés László projektvezető így nyitotta meg. - A Kurucz téri csatorna a munkálatok megkezdése előtt szűk keresztmetszetű volt, nem erre a városra volt tervezve. A Liliom utca, Búzaszentelő utca és a Kurucz körúti csatorna pedig elavult és rossz állapota miatt került lecserélésre. A korábbi csatornák igen balesetveszélyesek voltak, több helyen be is szakadtak és veszélyeztették a környező lakóépületeket is. A csatornacsöveket szélesebbre cserélték, így az áteresztő képessége a korábbinál két-két és félszeresére nőtt, ezáltal lényegesen több csapadékvizet tud egyszerre elvezetni – mondta a projektvezető, majd átadta a szót a jelen lévő, a kecskeméti beruházásokért felelős alpolgármesternek. - A munkálatok tavaly augusztusban kezdődtek meg. A feladatok az ütemterveknek megfelelően teljesültek, a tervek szerint április végére az úthelyreállítás és a tereprendezés is befejeződik. Még egyszer elnézést kérünk a lakosságtól az elhúzódó munkálatok miatt és köszönjük az itt élőknek, hogy panasz és feljelentés nélkül viselték el az eddigi kellemetlenségeket - mondta el Nagypál Sándor alpolgármester. 

Több épületben keletkezett kár a magas belvíz miatt

Április végére befejezik a Kurucz körút felújítását - GALÉRIA

A bevezető után a lakossághoz fordultak a gyűlés házigazdái. A legtöbb embert az érdekelte, hogy a belvíz miatt keletkezett kárukkal kapcsolatban hova fordulhatnak segítségért vagy kártérítésért. - A beruházás megkezdése előtt minden házat lefényképeztünk és felmértünk a környéken. A lakosságot megkérném, ha bármilyen panasza vagy észrevétele van, nyugodtan forduljon a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Közbeszerzési Osztályához, ahol további tájékoztatást kaphatnak az üggyel kapcsolatban - mondta el Novák Kornél, városi főtanácsos.

A közelben élő Urbán Tibor azután érdeklődött, hogy tervben van-e még a Kurucz körút négysávosítása. - A munkálatok megkezdésekor úgy nézett ki, hogy a körutat kétszer két sávosra szélesítjük, de a város költségvetése jelenleg ezt nem teszi lehetővé. Mindenesetre úgy alakítottunk ki mindent a jelenlegi korszerűsítésnél, hogy ne kelljen majd a most megépített utat felbontani vagy átépíteni, egy esetleges bővítés során – válaszolt az alpolgármester, aki azt is megígérte a megjelenteknek, hogy rövid határidőn belül egy kerékpárút is megépítésre kerül ezen a szakaszon. Ezután egy idős házaspár kért szót, akik azt nehezményezték, hogy a frissen festett házuk az útkezelő hibájából saras és piszkos lett. Itt ismét Novák Kornél kért szót, aki elmondta a panaszosoknak, hogy nyugodtan forduljanak a polgármesteri hivatalhoz, hisz ez egy megszokott dolog, és ha valóban az útkezelő hibájából lett koszos a házuk, akkor azt önköltségen újrafestik. A fórum végéig kellett várni a legfelháborodottabb lakóra. Futó Árpádból csak úgy dőltek a panaszok: - Nem is kaptam semmiféle tájékoztatást erről az egész összejövetelről, mindössze egy napilapból értesültem arról, mi is lesz ma itt - mondta a férfi, majd így folytatta: - Az én házam van a legközelebb az építkezéshez. Nem vagyok egy forrófejű ember, de amit ez a munkavezető művelt az elmúlt hónapokban azt vérlázítónak tartom. Az egy dolog, hogy a garázsomba több hónapja nem tudok beállni, mert le van zárva az út, de amikor az ember kimegy és szólni mert ezért, vagy mert vasárnap délután légkalapáccsal verik fel az utat, miközben a nyolc hónapos unokám alszik, majd még én vagyok megfenyegetve - panaszolta az idős lakó. Nagypál Sándor alpolgármester erre reagálva elmondta, hogy amennyiben korábban - bár a munkások viselkedésének kutatása nem az ő hatáskörük - az önkormányzathoz fordult volna a férfi panaszával, talán tudtak volna segíteni. A fórumon megjelent lakók többsége azonban összességében örült, hogy végre elkészültek a forgalmas utca felújításával, és egy bő hónap múlva akadálymentesen használhatják kapubejáróikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV Anikó: az nem szerelmes ölelés volt!

A Való Világ legszebb villalakóját nehéz kiismerni, pedig barátai szerint csupaszív a lány. Tovább olvasom