Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Áprilistól szombati műszak is lesz a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

A B osztályra és az új CLA-ra beérkezett nagyszámú megrendelés kielégítése miatt szombaton is üzemel a gyár.
A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában a B osztályra és az új CLA-ra beérkezett nagyszámú megrendelés kielégítése miatt 2013 áprilisától a termelést a szombati műszakokra is kiterjesztik - közölte a Mercedes-Benz Hungária Kft. marketing- és PR-vezetője az MTI-vel.

Sztipichné Kozári Edina hangsúlyozta: a nagyobb rugalmasság feltételeit a magyar kormány az új munkajogi szabályozással már tavaly megteremtette, ennek köszönhetően Magyarország nemzetközi versenyképessége tovább erősödött a világpiacon.

Emlékezetett arra, hogy a kecskeméti gyárban már 2012-ben bevezették a munkaidőkeretet, majd az elszámolási időszakot. Megfogalmazása szerint a munkaidő-rugalmasságra azért van szükségük a termelésben, hogy azonnal reagálni tudjanak a globális autópiacon előforduló keresletingadozásokra, ugyanakkor ez a modell dolgozóiknak hosszú távú, anyagilag is kiszámíthatóan stabil jövőt biztosít munkahelyükön.

A stabilitásnak köszönhetően a magyar autóipar is tovább erősödik - tette hozzá.

Az elszámolási időszak központi eleme egy munkaidőszámla, amelyen a dolgozók plusz és mínusz órái gyűlnek. Amikor több autót kell gyártani, a többletmunkaórák felhalmozódnak a számlán, amikor kevesebbet, a számlán felgyűlt többletmunkaórákból levonható a kiesett munkaóra. Ennek legfontosabb előnye a dolgozók számára, hogy azokban a hónapokban is megkapják az alapfizetésüket, amelyekben kevesebbet dolgoztak.

Sztipichné Kozári Edina elmondta: a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a legújabb "Munkáltató Márka Kutatás" szerint, amelyet az Aon Hewitt és az AIESEC készített, újra Magyarország egyik legvonzóbb munkáltatója. A vállalat 243 cég közül az előkelő második helyet szerezte meg.

A kutatás célja az volt, hogy feltérképezze a felsőoktatásban tanulók, továbbá a pályakezdők és a már több éves munkatapasztalattal rendelkezők munkaerő-piaci elvárásait és a cégekről alkotott véleményét, és ennek alapján összeállítsa azon munkáltatók listáját, amelyek a legvonzóbbak a munkaerőpiacon. Összesen 243 cég 13 iparágban vett részt a kutatásban. A kérdőíveket 14 ezren töltötték ki, ebből 4200 pályakezdő és 9800 tapasztalt munkavállaló volt.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára 2012 márciusában, alig négy évvel a telephely kiválasztását követően nyitott meg, és azóta a legmodernebb környezetbarát technológiával gyártja - a rastatti gyárral együtt - a Mercedes-Benz B osztály személyautókat. A kapacitásnövekedésnek és a CLA-gyártásnak - amely 2013 januárjától a gyár második és a világon csak Magyarországon gyártott modelljeként gördült le a gyártósorról - köszönhetően a dolgozói létszám 2500 főről több mint 3000-re bővült.

A kecskeméti régió hosszú távú autóipari központtá válása szintén célja annak a stratégiai partnerségi megállapodásnak, amelyet 2012-ben kötött a Daimler AG és a magyar kormány.

Olvasóink írták

 • 2. GondaIstván 2013. március 11. 14:38
  „1. nemvagyokrabszolga: "és ez kinek is jó?? mert hogy a munkás embereknek nem az BIZTOS !!!"
  Nem vagy te egy kicsit elkényelmesedve? Ha egyéni vállalkozó lennél tapasztalhatnád hogy akkor dolgozol, amikor munka van, legyen az hét végén vagy akár éjszaka. Az a világ már régen elmúlt, hogy 6-14-ig, vagy 8-4-ig meló, azután pihi otthon.”
 • 1. nemvagyokrabszolga 2013. március 09. 14:29
  „és ez kinek is jó??
  mert hogy a munkás embereknek nem az BIZTOS !!!
  én értem hogy ezt magyar állam adta törvényi joguk de nem kötelesek ezt kihasználni?? mit gondolnak majd szombaton bemennek dolgozni az emberek?? amikor a családdal lennének??? meg 50%-ban fizetik nekik?? erről a munkások véleménye megmutatkozott akkor mikor a mercedes benznek milliós károkat csinált... és maximálisan megértem .. ők keresik meg a vezetőség fizetését ... mit is képzelnek ők maguklról.... és ez csak a kezdet....... yeahh csak így tovább nem rabszolgák az emberek !!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorost gázoltak Helvécián

A pénteken 12 óra 17 perckor a Helvéciai út és a Hóvirág utca kereszteződésében történt balesetben egy személyautó ütött el egy motorkerékpárost. Tovább olvasom