Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Arra ébredt a nagymama, hogy megszúrták

A nőt 15 éves unokájának a barátja bántalmazta, mert az asszony nem támogatta a fiatalok szerelmi kapcsolatát.
Egy 15 éves nő tett bejelentést a rendőrségre még július 17-én 2 óra 15 perckor arról, hogy nagymamáját otthonukban bántalmazták. Az 59 éves asszony arra ébredt a sötét szobában, hogy késsel megszúrták. A nő és támadója dulakodtak, majd az ismeretlen tettes elmenekült a helyszínről. A sértett az elsődleges orvosi szakvélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, a súlyosabb eredmény elmaradása a véletlenen múlott - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a kecskeméti rendőrök azonnal megkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását és beazonosítását. Az adatgyűjtések és kihallgatások eredményeképpen a rendőrség látókörébe került egy 19 éves helyi férfi, akit 8 órán belül a tartózkodási helyén elfogtak az egyenruhások. I. Zs.-t életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, melynek során a bántalmazást beismerte. Elmondta, hogy azért támadta meg a nagymamát, mert nem támogatta az unokájával való szerelmi kapcsolatát. A fiatalt őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság elrendelt.

A nyomozás adatai szerint a férfi a magával vitt késsel okozott olyan sérüléseket, amelyek az idejében érkező orvosi ellátás nélkül az asszony halálát is okozhatták volna. A megalapozott gyanú szerint I. Zs.-t cselekményére a barátnője bírta rá. A gyanúsított a lány által szándékosan záratlanul hagyott kapun jutott be a lakásba.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a beszerzett információk alapján a továbbiakban emberölés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a 19 éves férfi és a 15 éves felbujtó tinédzser lány ellen. A lánnyal szemben a Kecskeméti Járásbíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el augusztus 12-én.

A nyomozást a rendőrség december 11-én befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek - olvasható a police.hu-n.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolói tolvajokra figyelmeztettek!

A karácsonyi bevásárlásra készülődő gépjárművezetőknek tartottak bűnmegelőzési tájékoztatót a bajai… Tovább olvasom