Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Átadták a Tudósházat

Kecskemét - Kedden délelőtt adták át az egymilliárd forintos uniós támogatásból épült Tudósházat, a Kecskeméti Főiskola legújabb büszkeségét Homokbányán.
Alig egy év alatt, 1,2 milliárd forintos beruházás keretein belül épült meg a Kecskeméti Főiskola legújabb büszkesége, a Tudósház. A 3500 négyzetméter alapterületű, ötszintes épület egy korábbi laktanya felújításával valósult meg, és olyan multifunkcionális közösségi terekkel bír, amelyekben jól megfér egymás mellett a művészet, a kultúra és a tudomány.

A Tudósház átadásán jelen volt a Kecskeméti Főiskola rektora, Danyi József, aki beszédében azt hangsúlyozta, a főiskola mindig is törekedett arra, hogy kiváló szakembereket képezzen, a most átadott épület is ezt a célt szolgálja.

Tudósház: 1,2 milliárdos beruházás - KÉPGALÉRIA

– A város jövője, a főiskola jövőjében rejlik – utalt a felsőoktatás fontosságára Kecskemét polgármestere, Zombor Gábor, akit a projektmenedzser, Földesi Gabriella egy olyan képpel ajándékozott meg, amely a régi, szovjet laktanyát és az elkészült Tudósházat ábrázolja. Zombor Gábor a képre tekintve reményét fejezte ki, hogy a főiskola és a város összefogásával a homokbányai városrész fejlesztése, és felzárkóztatása új lendületet kap. A nemzeti erőforrás miniszter, Réthelyi Miklós azt emelte ki a Tudósház kapcsán, hogy egy olyan közösségi teret sikerült megalkotni, amely a művészetet és a tudományt egyaránt befogadhatja.

Tudósház: 1,2 milliárdos beruházás - KÉPGALÉRIA

A köszöntők után a díszvendégek átvágták a szalagot, majd az állófogadást követően mindenki felfedezőútra indulhatott a tudósházban, ahol nemcsak konferencia- és tárgyalótermek, de apartmanok és wellness központ is található. Oktatótermek, kutató műhelyek, olvasásklinika, médiaműhely és mentálhigiénés centrum is működik a falakon belül. A különböző szolgáltatásokat nemcsak a főiskolai hallgatók, hanem a város lakossága is igénybe veheti.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krimi, dráma és operett az új évadban

Kedden délelőtt megnyílt a Katona József Színház 115. évada: lesz operett, krimi, szerelmi történet, és Ganxsta Zolee is újra a világot jelentő deszkákra lép. Tovább olvasom