Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Átadták az első mérföldkövet

Kecskemét - Átadták az első mérföldkövet a Magyar Zarándokút Dél-alföldi szakaszának fejlesztési projektje keretében.
A Szelidi-tó partjára április 6-án érkeztek meg a zarándokok, akik nagypénteken indultak Esztergomból, hogy megtegyék az utat Máriagyűdig.Kétszázötvenhárom kilométer után ünnepeltek a zarándokok, hiszen a jövőbeni zarándokszállás tóparti épületében pihentek meg. Ezen a szakaszon dr. Papp Lajos szívsebész professzor is elkísérte a csapatot.

Április 7-én vasárnap Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke és Eperjes Károly színművész adták át az első mérföldkövet, melyből közel háromszáz darab készül a közeljövőben. A zarándokút egyes államosain jelzi majd a megtett és a még hátralévő utat az egyes helyszíneken. Bács-Kiskun megyébe mintegy 250 db zarándokkő kerül majd jövő év növemberéig. A most átadott mérföldkő 252,9 km-t ad hírül a vándoroknak a Szelidi-tó melletti zarándokszállásnál. A következő attrakció átadása április végén Fajszon várható a projekthez kapcsolódóan.A Szelid-tónál több helyi zarándok is csatlakozott, hogy együtt tegyék meg a következő szakaszt Kalocsáig. Várhatóan április 14-én érkeznek majd Máriagyűdre.

A zord időjárás igencsak próbára teszi a vándorokat, amint elmondták, a nagy belvíz miatt több útvonal járhatatlan, így kerülővel kell megtenni az utat.
Eperjes Károly színművész, szent olvasóval a kezében járja útját.

- Hálás vagyok azért, hogy kiválasztott, hogy staféta zarándok lehetek. Nem okozott gondot a felkészülés, hiszen rendszeresen sportolok, lelkileg pedig mindig készen vagyok Isten jóvoltából. Magamban sohasem zarándokolok, mert mindig velem van Isten. A magány az nagyon tud fájni, de a magány nem reménytelen állapot. Egyedül csak az van, aki elszokott Istentől. Én igyekszem a közelében maradni. Ettől nem vagyok egyéniség, személyiség akarok lenni, mert csak az tudja, hogy tartozik valakihez és az Ő törvényei alapján próbál megigazulni- mondta a Kossut-díjas művész, aki a zarándokút több szakaszát előre teljesítette, hiszen „menetközben" színészi kötelezettségeinek is eleget kell tennie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági akciót indít a Mercedes

Segíts egy mosollyal címmel jótékonysági akciót indít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára a Mercedes-Benz Hungária Kft. Tovább olvasom