Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Átadták Baja megújult városközpontját

Zsigó Róbert polgármester úgy fogalmazott: a belváros mostantól kezdve a bajaiaké, használják a város közössége érdekében.
A Tóth Kálmán téren megrendezett ünnepségen Zsigó Róbert polgármester arról beszélt, hogy küzdelmes munkával telt az elmúlt majdnem két év. – Voltak vitáink, menet közben kellett változtatni részleteken, de ha ma végignézünk a belvároson, a legtöbben azt mondják, a látvány megérte a vitákat, a bosszúságot. Mindenkinek köszönöm a munkáját, aki részt vett Baja történelmi városközpontjának megújításában. A kivitelező kemény munkáját is köszönöm. Továbbá a kormány támogatását is, hogy rugalmasan álltak a változtatási kéréseinkhez – jegyezte meg Zsigó Róbert.

A polgármester minden bajainak, bácskainak megköszönte az elmúlt 1,5 éves türelmét. – A megújult belváros mostantól kezdve az önöké, használják a város közössége érdekében. Mi ezt a munkát a jövőnkért, a gyermekeinknek végeztük, éppen ezért közösen óvjuk a belvárost, hogy évek múlva is ugyanolyan szép legyen, mint most. Legyünk büszkék arra, amit közösen elvégeztünk – ezekkel a gondolatokkal adta át a felújított belvárost a bajaiaknak Zsigó Róbert polgármester.

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: Baja összenőtt a Duna történelmével, a város központi terei, múltjának centrumai azok a helyek, ahol összesűrűsödik a táj és a történelem. Fontos, hogy ezek a terek élhetővé és elérhetővé váljanak minden polgár számára, ezt a mostani bajai városvezetés is jól felismerte, ügyesen sáfárkodott az elnyert pályázat összegével. – A megújult, reprezentatív térrel lendületet kap a térség gazdasága és kultúrája, gratulálok a felújítás eredményéhez – mondta az államtitkár. Mint Halász János visszaemlékezett: sorkatonai szolgálatait a vaskúti úti laktanyában töltötte, akkoriban a város nem a legjobb formáját mutatta, a mostani Bajára azonban nem lehet ráismerni – tette hozzá. – Mindig szívesen jövök ide, most különösen, hogy új fényében láthatom tündökölni a történelmi városrészt. Ez a fejlesztés a jövőnek épült. Erősíti a helyi identitást, egyben a város gazdasági stabilitásához is hozzájárulhat. Példaértékű felújítással van dolgunk, kívánom, hogy legyen örömük és boldogságuk a megújuló városukban – emelte ki Halász János.

Az átadó ünnepségen az Ad Libitum Kórus, az Iringó Népdalkör és a Kraul Antal Fúvósegyesület lépett fel. Muskát András operaénekes Erkel Ferenc szerzeményét, a „Hazám, hazám” című áriát adta elő.
A nemzeti színű szalagot Zsigó Róbert polgármester, Fercsák Róbert alpolgármester és Halász János államtitkár vágta át. Az ünnepélyes pillanatot követően több tucatnyi léggömb emelkedett a magasba. Az ünneplés a sétálóutcában folytatódott, ahol a Bohémek zenekar muzsikált, és ingyen sör is várta az érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még tovább fokozódik a hőség

Szerdán várhatóan újra megdől az országos csúcshőmérséklet, miután az előrejelzések szerint délen és… Tovább olvasom