Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Átadták Kecskemét legújabb óvodáját

Kecskemét - Kecskeméti Református Egyházközség fenntartásában szeptember 2-án megnyílt Pálmácska óvoda három csoportban 85 gyermeket tud fogadni.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át Kecskemét legújabb óvodáját. A Kecskeméti Református Egyházközség fenntartásában szeptember 2-án megnyílt Pálmácska óvoda három csoportban 85 gyermeket tud fogadni. A teljes beruházás csaknem 300 millió forintba került, a költségeken az állam, az egyházközség Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata osztozott - olvasható Kecskemét város honlapján.

Az 1897-ben épült patinás villa, amely az utóbbi tizennyolc évben elhagyatottan, lepusztulva állt, most újjászületve várja három csoportban az óvodás gyermekeket. A Pálmácska óvodának ma otthont adó épület tervezője, egykori tulajdonosa, Zaboretzky Ferenc a város egyik legkiemelkedőbb építész vállalkozója volt. Az Erkel Ferenc utcai épületet mintegy fél év alatt újították fel, hogy szeptember 2-án a gyermekek már birtokba is vehessék.

Ünnepélyesen átadták Pálmácska óvodát. Fotó: kecskemet.hu
Ünnepélyesen átadták Pálmácska óvodát.
Fotó: kecskemet.hu

– Azt kívánom, hogy zengjen mindig az ének, az Isten dicsőítése, az imádság és az áldás itt az óvoda falai között. Az első kosár jókívánság szóljon a családnak és a gyermeknek magának, a második a kecskeméti reformátusoknak és rajtuk keresztül minden kecskemétinek, római katolikusnak, evangélikusnak, baptistának és minden jóakaratúnak. A harmadik pedig legdöntőbb és fontosabb módon, a mi egész nemzetünknek népünknek, hogy boldogok lehessünk, hogy vannak még gyermekeink – fogalmazott az ünnepélyes megnyitón Szabó István református püspök.

Az óvoda hivatalos átadóján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédében elismerően szólt az egyházközség erőfeszítéseiről, aminek eredményeképp újabb óvodai férőhelyekkel gazdagodott a város. Hangsúlyozta: a kormány célja, hogy országos szinten folyamatosan bővítse a férőhelyeket, hiszen jelenleg az óvodás korú gyermekek csupán 85 százaléka jár óvodába.

A miniszter elmondta: a kormány célja, hogy 2014. szeptember 1-jétől megvalósuljon a "szabadon választott kötelező" óvodába járás, de ez a férőhelyek tekintetében komoly kihívást jelent, ezért bővíteni kell a férőhelyek számát. Balog Zoltán kiemelte: az elmúlt időszakban, 2011 és 2012 között 27,5 milliárd forint értékben építettek óvodát - olvasható Kecskemét város honlapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra lehet úszni a Kecskeméti Fürdőben

Befejeződtek a Kecskeméti Fürdőben a karbantartási munkálatok, és újra megnyitják az 50 méteres nagymedencét is. Tovább olvasom