Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Átadták Kiskunhalas felújított központját a lakosságnak

Átadták Kiskunhalas csaknem egymilliárd forintból megújult központját a lakosságnak, de a munkálatok egy része még nem zárult.
Átadták Kiskunhalas csaknem egymilliárd forintból megújult központját a lakosságnak, de a munkálatok egy része még nem zárult le - tudatta a projekt kommunikációjáért felelős Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. ügyvezetője hétfőn az MTI-vel.

Nagy-Apáti Ivett elmondta: a beruházás tavaly, a tervezetthez képest néhány héttel később, augusztus közepén kezdődött, és várhatóan ez év nyarán készül el teljesen. A fejlesztés nyomán jelentősen átalakult, illetve átalakul Kiskunhalas főtere, hiszen a közterek mellett a városháza és a piaccsarnok épületének külső felújítása, a főtér burkolatainak cseréje, egy új csobogó kialakítása, valamint a központot átszelő, régóta várt kerékpárút megépítése is része a programnak.

Közlése szerint a kivitelezéssel megbízott két helyi vállalkozás, a Merkbau Kft. és a Modinvest Kft. a munkálatok nagyobb részével már elkészült.

Az elmúlt napokban a Zenepavilont körülölelő pergolához új padokat helyeztek ki, míg a filmszínház előtti területen elkészült a parkosítás és az új csobogó tetejére helyezték át a Hollós kútról a madarakat formázó szobrot.

Jelezte: a főtér legnagyobb összefüggő felületén egy páva motívum lesz látható, amelynek a kialakításán jelenleg is dolgoznak a szakemberek, azoknak az előre gyártott lapoknak a beszerelésével együtt, amelyekbe a főteret sötétedés után hangulatos fényekkel megvilágító LED-es világítás kerül.

Nagy-Apáti Ivett rámutatott: a városközpont megújítását szakaszosan veszi át az önkormányzat. A főteret a hétvégén egy fesztivál keretében adták át a lakosságnak. A még hátralévő munkálatok ugyanakkor ezt követően is folytatódnak - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy Kiskunhalas centrumában három évtized után először végeznek ekkora beruházást. A Csipke városközpont megújítása - Kiskunhalas belvárosi akcióterületének fejlesztése elnevezésű projekt teljes költségvetése több mint 920 millió forint. Ebből hozzávetőlegesen 660 millió forintot uniós és állami pályázati támogatásként nyert el a település, a hiányzó forrást pedig önerőként saját költségvetéséből biztosítja az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Programjának (DAOP) keretében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó ütközött motorossal a 44-esen

A baleset következtében a motort vezető férfi megsérült. Tovább olvasom