Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Autóbalesetben meghalt a sportolóból lett katona

Kecskemét - Tragikus autóbaleset áldozata lett vasárnap este a vásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanyában szerződéses katonaként szolgáló 26 éves Perge Ilona. Az egykori válogatott cselgáncsos Kecskemét határában, korábbi edzője szerint, éppen Vásárhelyre tartva ütközött frontálisan.
Vasárnap este tragikus autóbalesetben hunyt el a vásárhelyi laktanyában szolgálatot teljesítő 26 esztendős Perge Ilona. Kecskeméten élt, és korábbi klubedzőjének, Nagysolymosi Sándornak az MTI-nek adott nyilatkozata szerint, éppen állomáshelyére tartott, mikor a „hírös város" határában, a 44-es főúton frontálisan ütközött. Az egykori cselgáncsos Toyotával közlekedett, és eddig tisztázatlan okok miatt áttért a menetirány szerinti baloldalra; a Mercedesben ülő 40 éves orosházi férfi és utasa könnyebb sérüléssel megúszta a „találkozást" – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa.

Ilona, 2008-as visszavonulásáig, hét éven keresztül Nagysolymosi Sándor kecskeméti edző szakmai irányítása mellett dolgozott. A tréner nem talált szavakat, nem akarta elhinni, hogy ilyen tragédia történt egykori kiváló tanítványával, aki sportpályafutása során fantasztikus eredményeket ért el. 48 és 52 kg-ban versenyzett, 2006-ban megnyerte a moszkvai Szuper-A kategóriás világkupát, míg egy évvel korábban, 2005-ben tagja lehetett a debreceni csapat Európa-bajnokságon bronzérmes magyar válogatottnak. Úgy teljes az éremkollekció, ha megemlítjük, U23-as kontinensviadalon is szerzett két bronzot, ifjúsági Európa-bajnokságot nyert, míg az országos bajnokságokon hat medált akasztottak a nyakába, közte négy arannyal. Sportpályafutása után választotta hivatásként a katonaságot.

Perge Ilona
Perge Ilona a válogatott melegítőjében. 2006-ban megnyerte a moszkvai Szuper-A kategóriás Világkupa-viadalt.

Perge Ilona őrvezető a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóaljnál szolgált lövészként. Tavaly áprilisban vonult be, az alapkiképzést Tatán teljesítette, Vásárhelyre július 10-én került – tudtuk meg hétfőn közvetlen parancsnokától, Nagy Jenő őrnagytól.

– Nem élünk háborús helyzetben, de a parancsnoknak mindig tragédia, ha elveszíti egy katonáját – fogalmazott Nagy Jenő, majd így folytatta: – Reggel, az ügyeletestől értesültem a tragédiáról, még most is alig tudom elhinni, felfogni, hogy nincs és már soha nem lesz többé közöttünk. Fiatal kora ellenére nagyon fegyelmezett volt, amiben biztos szerepet játszott élsportolói múltja. Maximalistaként élt, minden parancsot pontosan teljesített, nem kereste a könnyebb megoldást, gond nélkül beilleszkedett alegységébe. Mosolygós, életvidám embert ismertünk meg személyében, aki pozitívan hatott társaira – jellemezte Ilonát parancsnoka.

Szerződéses katonaként szolgált, három évre kötelezte el magát a hadsereghez és felettesei szerint szorgalma, elhivatottsága révén tiszthelyettes válhatott volna belőle.

Perge Ilona a 2007-es cselgáncs Eb-n

Perge Marine Richard elleni mérkőzése a 2007-es Szuper A-kategóriás Világkupán


Korábban írtuk

Autóbalesetben elhunyt vasárnap este Perge Ilona Világkupa-győztes, volt válogatott cselgáncsozó. A 26 éves nő a vásárhelyi laktanyába tartott, amikor bekövetkezett a tragédia.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a 26 éves ex-sportoló autójával frontálisan ütközött egy személygépkocsival Kecskemét határában, a 44-es úton.

"Incike a 2008-as visszavonulásáig hét éven át dolgozott az irányításom alatt - mondta hétfőn Nagysolymosi Sándor kecskeméti klubedző, volt férfi szakágvezető. - Nagyszerű versenyző volt, a sportpályafutása után hivatásos katonának állt, tegnap épp a hódmezővásárhelyi laktanyába tartott, amikor bekövetkezett a tragédia. Nem találok szavakat."

A 48 és 52 kg-ban versenyzett Perge Ilona 2006-ban megnyerte a moszkvai Szuper-A kategóriás Világkupa-viadalt, a 2005-ös debreceni csapat Európa-bajnokságon tagja volt a harmadik helyen végzett válogatottnak, ezenkívül U23-as Eb-ken két bronzérmet szerzett, ifjúsági Európa-bajnok volt, a hazai ob-ken pedig hat érmet - közte négy aranyat - gyűjtött.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. varadipal 2010. március 02. 11:18
  „Kár érte, Isten nyugosztalja. Részvétem a családjának,sport- és bajtársainak.”
 • 22. SzMgabi 2010. március 02. 09:26
  „Nagyon sajnálom ezt a fiatal hölgyet, csak egy évvel volt idősebb az én fiamnál.
  Az édesanyjának részvétem.Nagyon sajnálom.

  Egy anya számára, aki elveszítette gyermekét, az első nap soha el nem múlik. Ez a fájdalom nem fonnyad el az idővel. Hiába kopik el, hiába fakul meg a gyászruha, a szív feketesége nem oszlik el soha.
  Victor Hugo”
 • 21. SzMgabi 2010. március 02. 09:20
  „Én írok nektek egy rendőrségi határozat részletét. Pénteken kaptuk meg.
  " ...XY....vezetéstechnikai beavatkozása hozható összefüggésbe a balesettel.Nem zárható ki egy túlkormányzott helyzetbe kerülés,és ezzel együtt járó hirtelen fékezés. Ennek pontosabb meghatározására azonban adatok hiányában nincs lehetőség."
  Az én fiam 80-al ment egy olyan helyen , amit a rendőrségi szakértői vélemény 100-110km-es sebességnél nem talált baleset veszélyesnek. Mi sem értjük, hogy miért ment át a baloldalra.
  Mi is csak keressük a magyarázatot, de válasz már nem kapunk.”
 • 20. cicuska77 2010. március 02. 09:12
  „Részvétem a családnak!”
 • 19. nagypappa 2010. március 02. 04:36
  „Fiatalon meghalni... SZŐRNYŰ!
  Részvétem.
  Van aki nem járt még a baloldalon... még járhat. Csak szerencse kérdése, hogyan ússza meg.”
 • 18. online 2010. március 02. 01:53
  „13. Igazad van, értem.”
 • 17. jtozso 2010. március 01. 23:27
  „A MERCI-Gyár az 5-s út mellett épül,nem a 44-s út mellett.”
 • 16. spéci71 2010. március 01. 22:15
  „ELKESERÍTŐ,HOGY EGYES EMBEREK,HOGYAN TUDJÁK REAGÁLNI,AMIRŐL FOGALMUK SINCS!!!!!!!! NEMHOGY SAJNÁLATTAL LENNÉTEK,SOK SZERENCSÉTLEN,NAGY OKOS SOFŐRNEK LEÍRT OKOSTOJÁSOK!!!!!! BÁRMI OKBÓL BEKÖVETKEZHETETT,HOGY ÁTTÉRT BAL OLDALRA! HA NEM TUDNÁ A SOK OKOS SZUPER VEZETŐNEK TITULÁLT SZEMÉLY,AZ EGÉSZ KECSKEMÉTI BEVEZETŐ-SZAKASZ,TELE HULLADÉKKAL,SZÖG,MEG EGYÉB SZEMÉT,MIVEL ABBAN A TÉRSÉGBEN ÉPÜL A MERCI-GYÁRA IS,DE AKÁR MŰSZAKI HIBA MIATT IS LEHETETT!!!! SZÖRNYŰ EMBEREK VANNAK,HOGY AZONNAL AZT NÉZIK,HOGYAN ÍTÉLJÜK A MÁSIKAT!!!!!!! SAJNÁLOM SZEGÉNY LÁNYT,NYUGODJON BÉKÉBEN!!!!!!!”
 • 15. Nahát! 2010. március 01. 21:35
  „online, bármily hihetetlen, sok "megmagyarázhatatlan eset" szokott előfurdulni.

  Rosszullét, kifolyt olaj az úton, nyáron egy darázs, de még egy kutya is
  stb.”
 • 14. csakmost5 2010. március 01. 21:10
  „Na jó van én lennék itt az újságba képpel mint egy hős 20 aranyat nobeldijat meg meg minden akkor igy szolnátok részvétem de a Zsombói esetnél azért nem igy beszéltetek mert ö nem volt sportoló!

  EMBER TERVEZ ISTEN VÉGEZ!!! MINDENKI HÚS ÉS SZÖVET!

  Üdv, Caesar, a halálba menők köszöntenek téged.Ave, Caesar, morituri te salutant.

  DE részvétem azért!”
 • 13. olmosnyomdasz 2010. március 01. 20:54
  „Én 32 éve vezetek, és már jártam a bal oldalon. Nem kellet hozzá sok, csak egy rozsdás szög. A következő alkalommal, egy kis jég a lejtő alján, a derékszögű kanyarban. Az ötösön, húsvét hétfőn, egy Lada kanyarodott elém a földútról, a vicc az volt, hogy az én oldalamra! Szerencsémre, a feleségem és a két gyermekem szerencséjére, akik a kocsiban ültek, nem jött senki szembe! Ha jött volna, mi is a túloldalon lennénk!
  Szóval, áll a zászló!”
 • 12. online 2010. március 01. 20:24
  „10, Ez nem válasz. Vezetek vagy 30 éve de még nem voltam a túloldalon. Vegyük úgy hogy azért kérdem...”
 • 11. tzsuzsa 2010. március 01. 20:08
  „Nagyon hiányozni fog :((((((
  Nyugodj Békében Incike:(((((
  Még most is látom mosolygós Arcodat:))))”
 • 10. olmosnyomdasz 2010. március 01. 19:26
  „Aki "ijeneket" kérdez, az még bizton nem vezetett autót! Tudomásul kell venni, aki kardot húz, aki autóba ül, az ... . Mindenkinek áll a zászló! Salynos, ez már csak ijen!”
 • 9. online 2010. március 01. 18:10
  „Természetesen én is nagyon sajnálom, de valaki mondja már el hogy hogyan lehet áttérni a baloldalra ??? Mi lehet az oka? Az ijeneket hogy egy kutya átszaladt, hagyjuk...”
 • 8. zizi0928 2010. március 01. 18:01
  „Együtt voltunk Tatán alapkiképzésen, gyakorlatilag élettársak voltunk, 3 hónapon keresztül egy körletben laktunk, összesen 5-en csajok..."Mosolygós, életvidám embert ismertünk meg személyében, aki pozitívan hatott társaira".Ugyanezt tudnám elmondani,borzasztóan sajnálom,eszméletlen jó emlékekkel él bennem tovább,azt a 3 hónapot SOSE fogom elfelejteni...Nagyon imádtam:(

  Nyugodj békében Incike!”
 • 7. odysseus 2010. március 01. 17:35
  „elkeserítő”
 • 6. pillecukor 2010. március 01. 16:43
  „részvétem.”
 • 5. Yucca 2010. március 01. 16:23
  „Én is a részleteket hiányolom, bár a lényeg szempontjából sajnos mindegy.
  Szimpatikus, fiatal nő, kiváló sportoló, kár érte. Nyugodjék békében.”
 • 4. online 2010. március 01. 15:58
  „Hogyan történt?”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Malomban lép fel Delhusa Gjon

Nagy lesz a pörgés a térség legnagyobb bevásárlóközpontjában március 7-én. Nőnap alkalmából divatbemutatók, táncosok és zenészek lépnek a színpadra, a sztárvendég Delhusa Gjon lesz. Tovább olvasom