Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Autómentes napot tartottak Kecskeméten - galériával

Kecskemét - Több mint 400 biciklis vett részt a csütörtöki Autómentes napon rendezett kerékpáros felvonuláson. A belvárosi lezárások miatt egész napos dugó várta azokat, akik nem autómentesen képzelték a napot.
Kecskemét főterén déltől színes programokkal, bemutatókkal várták azokat, akik valamilyen formában részt kívántak venni a szeptember 22-i Autómentes napon. Több tucat helyszínen próbálhatták ki ügyességüket a gyerekek, közben koncertek, tánc- és divatbemutatók szórakoztatták a több száz fős tömeget.

A delmagyar.hu a helyszínen arról kérdezte a belváros önkormányzati képviselőjét, Vörösmarty Attilát, hogy véleménye szerint mi járulhat leginkább hozzá ahhoz, hogy egyre többen használják a kerékpárt az autók helyet: - Külső tényezőként a leginkább az, hogy a benzinár lassan meghaladja a 400 forintos literenkénti árat - mondta a képviselő. – A másik a belvárosi parkolóhelyek egyre nagyobb telítettsége, illetve a parkolási díjak. Az önkormányzat emellett újabb és újabb kerékpártárolók kialakításával, kerékpárutak építésével igyekszik ösztönözni a kétkerekűek térnyerését.

Autómentes nap Kecskeméten - GALÉRIA (Fotók: Koller István)

A programokon résztvevő több száz fős tömegben sikerült megtalálnunk azt a Fertig Attilát is, aki tavaly épp ezen a napon nyerte kerékpárját: - Apukám kivételével az egész család biciklire pattant ma, sajnos neki azonban dolgoznia kell - kezdte élménybeszámolóját a 12 éves tanuló. – Nagyon jó, hogy Kecskeméten sok ilyen nagy tömeget megmozgató rendezvény van, mi igyekszünk mindegyiken részt venni. Én idén azzal a kerékpárral jöttem, amit épp egy éve nyertem itt a sorsoláson, és azóta is rendszeresen használom. Örülök neki, hogy ma nagyobb részt be lehetett járni biztonságosan a biciklivel, mint általában - tette hozzá a Attila, aki kishúgával együtt tekert is tovább.

Közel négyszáz kerékpáros vett részt a felvonuláson - GALÉRIA

Az Autómentes nap záróakkordjaként több, mint 400 biciklis indult el a felvonulásra, amit a rendőrség biztosított. A fél várost bejáró túra résztvevőit többségében mosolygó, és türelmes autósok várták a lezárt kereszteződésnél, de volt aki megjegyezte, ma már annyi dugóban volt része, hogy gyalog is jobban megérte volna elindulnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strandpapucsban járt vasalót lopni a plázába - fotó

Két alkalommal is gőzölős vasalót lopott el a Malom Center egyik műszaki áruházából egy 30 év körüli férfi. A rendőrök most olasóink segítségét kérik. Tovább olvasom