Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Autómentes szombatot kérnek Kecskeméten

A hagyományokhoz híven Kecskeméten idén is lesz Európai Autómentes Nap, amelyet szeptember 22-én, szombaton tartanak, „Mozdulj a jó irányba" jelmondattal.
A rendezvény alkalmával reggel hat órától 15.30 óráig a következő területek lesznek lezárva a gépkocsiforgalom elől, az autóbusz-közlekedés biztosításával: Deák Ferenc tér (Alföld áruház felőli oldala), Lechner Ödön utca, Luther köz, Arany János utca, Kisfaludy utca, Festő utca, Batthyány utca (kiskörúton belüli szakasza), Katona József tér, Trombita utca, továbbá a Lestár téri, valamint a Lordok háza előtti parkoló.

A rendezvény és a közösségi közlekedés népszerűsítése céljából a Kunság Volán Zrt. felajánlotta, hogy a rendezvény napján ingyenes utazást biztosít a számozott helyi járatokon a forgalmi engedély és a személyigazolvány együttes felmutatásával a magántulajdonban lévő gépjármű tulajdonosa, vagy üzemben tartója számára.

A programok idén is változatosak, és nem maradhat el a hagyományos kerékpáros felvonulás sem, amelyre 10.30 – 16 óra között lehet regisztrálni. A felvonulás 16.10-kor indul a következő útvonalon: Kossuth tér (Lordok Háza előtti parkoló) – Kápolna utca – Irinyi út – Akadémia krt. – Csabay Géza körút – Tatár sor – Jász utca - Nyíri út - Kőhíd utca – Reile Géza utca – Burga utca – Batthyány utca – Lestár tér- Kossuth tér.

A szabadon választható, folyamatos programok résztvevőit a minisztérium, valamint önkormányzatunk által biztosított ajándékokkal (fényvisszaverő mellények, -szalagok, -matricák, Mobilitási Hét és Autómentes Nap bélyegzők) díjazzák a szervezők. 17.00 órakor kezdődik azl ajándéksorsolás a kerékpáros felvonulás regisztrált résztvevői között, amelynek díja a Bringa Centrum által felajánlott kerékpár, valamint vásárlási utalványok. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága szintén felajánlott egy egynapos szakvezetést a Kiskunsági Nemzeti Parkban a Lakitelek - Tőserdei területen azon oktatási intézmény számára, ahonnan a legnagyobb számban regisztrálnak a kerékpáros felvonulásra a diákok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az üzletemberek generálják a kecskeméti turizmust

Kecskemét Önkormányzata tagként csatlakozik a Kecskemét és Térsége Turisztikai Klaszterhez. Tovább olvasom