Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Az Alföld oázisa épül fel Kecskeméten

Kecskemét – A fagyos téli napokban is igazi forró, karibi hangulatot varázsló új élményfürdővel és egy nemzetközi rendezvények fogadására is alkalmas versenyuszodával gazdagszik Bács-Kiskun megye székhelye. A gigantikus, több milliárdos beruházás hamarosan indul.
Kétségtelenül az Alföld oázisa lesz Kecskemét új élményfürdője, amely egy nemzetközi rendezvények fogadására is alkalmas versenyuszodával egyszerre épül majd fel a város élményfürdő és csúszdaparkjának közvetlen szomszédságában. A gigantikus, 7 milliárdos beruházás a közeljövőben indul.

A MAHÍD 2000 Zrt. fővállalkozásában, az Alföld Oázisa Konzorcium kivitelezést végző tagjaként építi fel az új komplexumot – az alapozási és közműfejlesztési munkákon kívül viszont minden munkára alvállalkozói jelentkezéseket vár: így szerkezetépítési és építőmesteri, belsőépítészeti, épület- és vízgépészeti, épületvillamossági, valamint út- és parkolóépítési munkákra – olvasható a kecskemét.hu internetes oldalon.

Az építészeti koncepció lényege, hogy az élményfürdő formája és terei egyedi hangulatot és valódi élményt nyújtsanak, és mentesek legyenek a már megszokott, sablonos megoldásoktól. A nagy kiterjedésű épület tömege pedig ne hasson nyomasztólag a környezetére.

Látványterv
Látványterv

A versenyuszodában egy 50 méter hosszú és 25 méter széles medence épül, mozgatható válaszfallal, amely segítségével két 25 méretes gyakorlómedence választható le. Létesül továbbá egy 16-szor 25 méteres bemelegítő medence és egy 5,5-ször 15 méteres tanmedence is. A nyári hónapokban a sportklubok működése szünetel, ezért a bemelegítő medencét az élményfürdő közönsége használja majd. A medencetérben 700 férőhelyes lelátó épül.

Az élményfürdő karibi hangulatot idéző medenceterében két élmény-, hullám- és kalandmedencét, mászófalat és fejesugróöblöt, sodrófolyosót alakítanak ki. Attraktív elem a térbe úsztatott „karibi terasz" emelt szintjén épülő panorámamedence és az alatta lévő, vízeséssel határolt barlangmedence. A karibi teraszon drinkbár működik majd, amelyhez szabadtéri tetőterasz csatlakozik. A karibi terasz alatt lépcsőzetesen mélyülő padozatú zárt pihenőhelyiség épül. A kisgyermekes családok részére baba-mama és pancsolómedence létesül, a közelükben gyermekvécékkel, pelenkázóhelyiséggel és baba-mama pihenővel. Az élményfürdő terében, attól növénysávval elválasztva kedvezményes belépővel elérhető gyógymedence létesül. A gyógymedence zónájához kiúszóval elérhető kültéri gyógymedence csatlakozik. A tervek szerint az élményfürdő egy kültéri élmény- és pancsolómedencével is rendelkezik majd.

Látványterv
Látványterv

Az élményfürdő részeként 2 csúszdát is építenek, amely még eggyel bővülhet a jövőben. A csúszdák 12 méter magasról indulnak.

A komplekszumban fitnesz-, wellnessrészleg is helyet kap, de lesz szauna, fodrászat és kozmetika is. Az uszoda és élményfürdő vendégeinek ellátásáról – az előcsarnokból nyíló étterem-kávézóval együtt – 200 adagos főzőkonyha gondoskodik majd.

A létesítményhez 206 személygépkocsi és 4 autóbusz befogadására képes parkolót terveztek a szakemberek. Emellett 130 kerékpár részére fedetlen, őrizetlen kerékpártároló is létesül. A beruházás második ütemében egy szálloda építését is tervezi Kecskemét.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. katuska1955 2009. augusztus 01. 01:27
  „14.nemecsekerno!
  Ha érted a problémámat, akkor talán az, hogy a "karvalytőkének" miért nem lehetett mondani, hogy rendben, átadjuk a Gomba területét, de Szeged ragaszkodik a régen beígért fedett uszodához! Ha kell a Gomba területe, kedves karvalytőke" legyenszives építsen a lakosság részére egy uszodát is, hogy a sportolni akaróknakl ne kelljen osztozni a sportolókkal Szeged egyetlen uszodáján.Mellesleg megjegyezném, hogy az összes uszoda és welnessfürdő uniós támogatással épül. Csak Szegeden mondják kedves vezetőink, /akik úgy látom nagyon messze vannak a sportolási lehetőségtől,vagy az otthonunkban megvan a saját lehetőségük, hogy/, az Unió nem támogatja csak a welnesst és az élményt!!A többi város meg ennyivel szimpatikusak lennének az UNIÓ-nak,hogy ott ad? Talán inkább jobban betöltik a feladatukat:képviselők, és a városuk lakosságának az érdekeit képviselik!!!!”
 • 27. katuska1955 2009. augusztus 01. 01:07
  „26-os hozzászóló Zehn!
  Röviden és tömören leírtad a végig átrágcsált témát, úgy gondolom, nagyon sok ember nevében írtál!! Sajnos Szeged vezetőinek a füle nem nyitott a hallásra, nem értik mit nyávog ez a sok ember, amikor itt lesz Szegeden a leghosszabb csúszda Európában. Abszolut süketek az emberek véleményére és a kérésére a vizi sporttal kapcsolatban! Azt hiszik, hogy Szeged csak welnessre, és csúszdára vágyik!Vagy tudják, csak nem akarnak tudomást venni róla. Aki meg szólna nekik az ki van rúgva!!! D E M O K R Á C I A ! ! ! ! ? ? ? ? ? ?”
 • 26. zehn 2009. július 31. 06:15
  „Nálunk is elkelne már a régen beigért - évenként áttervezett, lakosság rendszeres hülyítésének tárgya -a fedett versenyuszoda. A dilettáns gondolkodást, hozzáállást jelzi, hogy pár év alatt legalább öt helyszint jelöltek ki majd vetettek el ilyen-olyan bárgyú indokokkal. Jelenleg a téma nincs napirenden.Megjegyzem, az év elején Szentendrén / 20 ezres lélekszám! / adtak át fedett, mindkét oldalon lelátóval ellátott nemzetközi sportesemények rendezésére alkalmas uszodát.Pedig ott nincs nagy reményekre jogosító póló mint itt.Nálunk a vizilabdacsapatnak és az úszni vágyó közönségnek meg kell osztoznia a szégyenletes ponyvatetős förmedvénnyel. Bizony a sport-testkultúra nem a várost vezetők kedvence.Ha nem lennének sponzorok, itt csaka csupasz földön mezei futást lehetne rendezni.Már amíg be nem építik azt is plázákkal.”
 • 25. TELSTAR 2009. július 30. 22:29
  „"Lesz vízipóló,egyik oldalon Gyurcsány és bandája,másik oldalról Bajnai és bandája"

  középen meg a piranhák...”
 • 24. maci52 2009. július 30. 21:13
  „Lesz vízipóló,egyik oldalon Gyurcsány és bandája,másik oldalról Bajnai és bandája,a szurkolók meg Lendvai és bandája.Ők tudják majd megvenni a belépőt.”
 • 23. insideman 2009. július 30. 16:39
  „a parkolóba remélem csak mercedes-benz tipusu autókat látunk majd...”
 • 22. Logaritmus 2009. július 30. 16:01
  „eva45: nyilván lesznek akik hetente elmennek a fürdőbe, és lesznek akik kívülről sem merik majd megnézni. Mercredes-Benz S-Klasse autó is jó lenne mindenkinek, biztonságos, erős, esztétikus de akinek nincs rá pénze, az kimarad abból is, ebből is.”
 • 21. eva45 2009. július 30. 14:07
  „A lakosság egész nyáron fürdőbe fog járni. De jól fogunk élni ,hogy megtudjuk venni a belépőt!?”
 • 20. Logaritmus 2009. július 30. 13:56
  „Ez jó, oda is elmegyünk majd!”
 • 19. bélás 2009. július 30. 12:46
  „A Tisza-palota szép, de a panel eladhatatlan, akinek meg magánháza van nem fogja elcserélni egy hangyabolyra. Az uszoda ami épül az tutkó nem a halandóknak épül, a csiliárdos meg fogja magát és elmegy Kecsóra, mert nagyobb, jobb. Összegezve: van egy szellemházunk és egy szellemfürdőnk.”
 • 18. Zs 2009. július 30. 11:48
  „16. IVY
  F.sza rálátással az ártéri dzsumbujra... :) vicc.”
 • 17. nemecsekerno_007 2009. július 30. 11:36
  „15. bruhahaha 2009.07.30. 11:20

  én igyekeztem finoman fogalmazni. egyszer?en nem értem, bár az eredményeink nem azt mutatják, hogy olyan b*romi jól csinálnánk :(

  nálunk sok embernek "miheztartási" problémája van. most néztem a kirúgásszámlálót az zindkszen és 38 ezer körül tart. Csak azt nem fogják fel sokan, hogy ezeknek 99%-a nem közszféra

  na mindegy ez má off-topic, ki leszek moderálva. :)”
 • 16. IVY 2009. július 30. 11:24
  „5.
  A Felső Tiszaparti fatelep helyén 85%-os készültségi állapotban van ez a luxustársasháznak csúfolt izéééé...
  Miről tudsz, amiről én nem. A temető helyén, biztos lehetsz benne, -nem uszoda fog épülni.”
 • 15. bruhahaha 2009. július 30. 11:20
  „Az igaz, hogy mennek reggel úszni, de hidd el nyugdíjasok!!!! Nem az én fajta aktív dolgozók!!!!

  És isten ments, de a sok marha gyerek, amikor a fejemre ugrál a startkőről a tököm leszakad. Vagy a nagytől, amelyik a medence végben a rajtkő kapaszkodójánál, tornázik! Tornázik apám, de olyan hévvel, hogy másfél méteres közelébe sem lehet menni!!! Az ilyen tűnjön a gyógyfürdőbe az anna kúthoz!!!

  A msáik fatert meg kerülgetni kell, mert szerencsétlen 1m/perc sebességgel lebeg a sáv közepén!!!

  És én fizetek 950-et azért, hogy szarakodhassak valamelyik miatt, meg bosszankodjak. Az úszómesterekről meg annyit, hogy jópárunknak kötlező az úszósapka és van akit ki is zavarnak miatta, de van, akihez meg hozzá sem szagulnak! A kölköket meg az úszótanítók fegyelmezhetnék, mert nem strand, hanem sportuszoda! A MÚLTKOR, TAKONY GYEREKRE RÁSZÓLVA, LEGYEN SZÍVES NE UGRÁLJON A VÁLASZA AZ VOLT: MÉR, NEM LEHET KIBÍRNI? Szépen vagyunk...

  A szekrényekről ejtve 2 szót, erős rántással nyílnak!!!! Múltkor barátommal lementünk úszni. Átöltöztünk, bezártam és megrángattam a szekrényajtót, megnézve bezártam-e! Erre enyhe rántásra visszanyílt az ajtó zárt állapotában!!!! Kis fülecske visszahajlít, újrazár, biztonságosabb. Megnéztük, tényleg zárt-e, igen. Úsztunk, végeztünk, nyitva találtam, becsukott ajtóval, kint lévő zárnyelvvel. Valaki kinyitotta! Kassa, nem? Értékmegörző meg pénzért van!!!! Pofátlanság!!!!”
 • 14. nemecsekerno_007 2009. július 30. 11:13
  „12. katuska1955 2009.07.30. 10:08

  "A világon sehol nem gazdaságos az uszodák működtetése" :)
  Sajnos nálunk semmi sem az amit közpénzbôl finanszíroznak :(

  "karbantartja ezzel a testét, és ezáltal az egészségét, nem megy orvoshoz" :)
  a többség azért nem megy orvoshoz mert abban sem "majmoljuk" a nyugatot :(
  olyan is a szinvonal.

  értem mirôl beszélsz, de ez akkor sem ment fel bennünket a felelôtlen gazdálkodás felelôsége alól.
  Ha olyan b*romi jól csináljuk/tuk, akkor mér´ kell az IMF hitel és mér´ kellett eddign. Csak azt ne mondd, hogy a gonosz karvalytôke kihasznál bennünket :) Az a helyzet, hogy aki fizet az pötyöget és nálunk más fizet és más pötyögtet társadalmi hasznosságtól függetlenül.

  Az egészséges életmódról meg annyit, hogy az eredmények és a tények nem azt mutatják, hogy olyan nagyon egészségesek lennénk. :( Eredmények?! Sajnos a fejlett országok pont ebben jók, az eredmények számítanak.”
 • 13. Yossarian 2009. július 30. 10:27
  „na, ez asszem betesz majd a Leisztinger féle újszegedi ligetfürdős panamának.”
 • 12. katuska1955 2009. július 30. 10:08
  „11.nemecsekerno
  Reggel 1/2 6-tól azok mennek úszni, akik mennek dolgozni, persze akad egy két kivétel. A világon sehol nem gazdaságos az uszodák működtetése, de sehol nem azt nézik, hanem , hogy egy életforma,életmód!!! A sodrófolyosók, meg a buzgárok, meg a csúszdák hozzák a pénzt a működtetőknek. Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy ha valaki rendszeresen jár úszni, karbantartja ezzel a testét, és ezáltal az egészségét, nem megy orvoshoz, melyik "hoz többet a konyhára"? Más országokban is ezt nézik, nem a pénzt, mint a tőke hasznát!!!! Úgy látom ezen a területen nem tudjuk" majmolni" az összes fejlett országot!”
 • 11. nemecsekerno_007 2009. július 30. 09:54
  „10. hiúz3 2009.07.30. 09:44

  Hát nem tudom hiúz3, van aki 100 km-re ingázik munkába. :(

  A szegedi uszodák kihasználtsága érdekes. Reggel 6-tól megy a sportba az összes nyugdíjas, utána jönnek az iskolások és így eléggé telítetté válik a medence, nem nagyon lehet normálisan úszni. (?) Ja és ôk azok akik nem vesznek teljesáru jegyet. Azok akiknek munkába kell menni reggel 9-ig, azok hoznák a pénzt az itézménynek, ezért az lenne a jó ha többen mennének. Ehhez viszont az kéne, hogy lehessen normálisan úszni, legalább reggel 6-tól 8-ig. Lehet, hogy sokakat érzékenyen érint az amit írok, de kicsiny hazánkban kissé el vannak csúszva a dolgok. Finoman szólva.”
 • 10. hiúz3 2009. július 30. 09:44
  „Röhej, hogy Szegedről HMVH-re járunk át úszni :o(((((”
 • 9. pinkfloyd60 2009. július 30. 09:11
  „Szegedi elvtársak Ébresztő!!! Mako,Kecskemét,Mórahalom,H.vásárhely, már megint elhagyott benünket!!!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mercedes-gyár Kecskeméten: esély egy jobb életre

Kecskemét - A beruházás 2500 munkahelyet teremt, a beszállítókon keresztül pedig további 10 ezret.… Tovább olvasom