Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Az ápolók orális játékra biztatták a pszichiátria betegeit

Kiskunhalas - A vádirat szerint a halasi pszichiátriai otthonban több ápoló showműsorszerűen arra buzdította a férfi betegeket, hogy orálisan elégítsék ki egymást.
Folytatódott a Kiskunhalasi Városi Bíróságon az a büntetőügy, melynek tárgyát a helyi pszichiátriai otthonban történt erőszakos bűncselekmények képezik.

A vádirat szerint F. Zoltán elsőrendű vádlott két társával együtt ápolóként dolgoztak a Bács-Kiskun Megyei Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek kiskunhalasi otthonában. Az elsőrendű vádlott 2009 nyara és 2010 januárja között összesen hat alkalommal fajtalankodott egy, az otthonban ápolt kóros elmeállapotú sértettel, akit megkötözött és a szájába zsebkendőt tett. A cselekményeket a szubintenzív szobában és a fürdőszobában követte el.

Az ügy másodrendű vádlottját azzal vádolják, hogy az egyik - szintén kóros elmeállapotú - gondozottat megütötte és megrugdosta, a harmadrendűt pedig azzal, hogy jogtalan haszonszerzés végett bántalmazással, illetve azzal fenyegetve arra kényszerített két másik - részben szintén kóros elmeállapotú - gondozottat, hogy neki élelmet vásároljanak, egy harmadikat pedig bántalmazott.

"A szexuális dolgokkal kapcsolatban showműsorszerűen buzdították őket főként férfi ápoltat férfi ápolttal való együttlétre" – mondta korábban az otthon egyik volt dolgozója. Egy másik, még ott dolgozó ápolónő pedig azt mondta, hogy egyik alkalommal, amikor ment dolgozni, hívták a kollégái, hogy mutatnak neki valamit. Akkor látta, hogy két beteg orálisan elégíti ki egymást. Egy másik eset kapcsán pedig azt mesélte, hogy szabadság után visszament dolgozni és az egyik kollégája azzal fogadta, hogy az előző este úgy megverték az egyik lakót, hogy azon imádkoztak, hogy érje meg a nappalt, mert különben baj lesz.

A két ápolónő állítása szerint a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában, a zárt osztályon történtek ezek. Azt kérték, hogy a nevük ne kerüljön nyilvánosságra, de azt vállalták, hogy elmondják, néhány kollégájuk milyen kegyetlenül bánt a betegekkel. A két ápolónő azt állítja, az otthon igazgatónőjének hónapokkal ezelőtt szóltak, hogy mi történik az ön- és közveszélyes embereket kezelő osztályon, de nem változott semmi. Végül feljelentést tettek az ügyészségen. Az ügyben nyomozás indult.

Olvasóink írták

 • 5. macska125 2011. október 17. 10:44
  „4. Még úgy lesz, ahogy nálunk kezelik a dolgokat.
  De azért 1-2 évecske nem ártana nekik a hűsiben ahol, ők is megmutathatnák ilyen téren mit tudnak!!!
  Erős fiúk majd felüfgyelnék őket is.
  KI IS ITT A KÓRÓS ELMEÁLLAPOTÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ ??????????????”
 • 4. Kudara 2011. október 17. 09:53
  „Én bevezetném azt, hogy az ápolók is pszichológiai vizsgálat után állhassanak munkába.”
 • 3. info 2011. október 16. 19:27
  „2. papsajt 2011.10.16. 13:38"bűnös az is aki hallgat" jelen esetben az igazgató!!! mert azt tette!”
 • 2. papsajt 2011. október 16. 13:38
  „"az otthon igazgatónőjének hónapokkal ezelőtt szóltak, hogy mi történik az ön- és közveszélyes embereket kezelő osztályon, de nem változott semmi."
  És az igazgató a mai napig l a székében, pedig először el is akarta tusolni az ügyet-belső vizsgálatra hivatkozva.”
 • 1. fedora 2011. október 16. 13:25
  „Ezek állatok nem ápolok, remélem ott ahova kerülnek Piroskának becézik őket!!!Az igazgató hölgyet is oda raknám közéjük!!!!Felháborító!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

X-Faktor: Rettegj Magyarország!

Mindkét Bács megyei énekes, Kocsis Tibor és Kumich Tamás is megmutatta az oroszlánkörmeit és… Tovább olvasom