Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Az igazgató azonosította az Audiban szörnyethalt diákjait - fotók

Kecskemét - A jánoshalmi szakképző két diákja vesztette életét abban a balesetben, amely hétfő reggel történt Jánoshalma közelében.
Feltehetően a nagy sebesség miatt csúszott meg és fordult keresztbe az úton egy Audi A6-os, amelyben három diák utazott a jánoshalmi szakképzőbe - írja a halasmedia.hu. Az irányíthatatlanná vált jármű átcsúszott a másik sávba, a Jánoshalma felől érkező, faáruval megrakott kisteherautó nem tudott fékezni és nekiütközött. Az Audi kettészakadt, a három utas kirepült a járműből. Egy 19 éves félegyházi fiú és egy 17 éves soltvadkerti lány életét vesztette, a 23 éves helvéciai sofőrt pedig sokkos állapotban vitte mentőhelikopter a szegedi klinikára. A kisteherautó sofőrje beszorult a járműbe, őt a jánoshalmi tűzoltók szabadították ki. Az ő sérülései is súlyosak, de eszméleténél volt. A halasmedia.hu-nak elmondta, hogy nem tudott mit tenni, a nagy sebességgel sodródó Audi elől nem tudott kitérni. A jánoshalmi férfit a halasi kórházba vitte a rohamkocsi. A helyszínen derült ki, hogy az Audiban utazók a jánoshalmi szakképző diákjai voltak: a két holttestet az iskola igazgatója azonosította.

Fiatalok halálos balesete Jánoshalmánál - GALÉRIA

Korábban:

A személygépkocsi a balesetben szétszakadt, két utasa - egy 17 éves soltvadkerti lány, valamint egy 19 éves kiskunfélegyházi fiatal - a helyszínen meghalt, az autó 23 éves helvéciai vezetőjét életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra közölte: a kisteherautó jánoshalmi vezetőjét is súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az autó eddig ismeretlen okból áttért a szemközti oldalra és frontálisan ütközött a kisteherautóval - tette hozzá. A szóvivő tájékoztatása szerint a helyszínelés idejére a 5412-es út érintett szakaszát lezárták, de a déli órákban megindult a forgalom.

Korábban:

Két halottja, és két súlyos sérültje van annak a balesetnek, amely Jánoshalmától három kilométerre történt hétfő reggel – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Egy Kiskunhalas felé közlekedő Audi A6-os személygépkocsi eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy platós kistehergépkocsival. Az ütközés következtében az Audi két utasa, egy férfi, és egy nő - mindketten fiatalok - életét vesztette. A gépkocsit vezető 20 éves fiatalembert súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A kistehergépkocsi sofőrjét a tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott járműből, az ő állapota szintén súlyos az elsődleges információk szerint. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta a rendőrség, tart a helyszínelés – tette hozzá a szóvivő.

Fiatalok halálos balesete Jánoshalmánál - Fotók (MTI)


Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. booo 2011. május 07. 05:43
  „Uhhh, nem gyenge!”
 • 88. Rol01 2011. március 24. 00:01
  „87: Mert nem szándékos volt az emberölés azért. Minek csináljunk idegroncsokat?Amúgy meg a tűzoltók azért csinálják ezt, mert munkaköri leírásuk, többekközt erre is esküdtek fel. Mikor jelentkeztek felvételin, tudták, hogy várható ilyen is. Nem sajnálom tőlük a korkedvezményt, annyi minimum jár nekik. Egyébként jelentkeztem én is náluk.”
 • 87. oreg47 2011. március 23. 18:46
  „Rol01 (86),
  Oszt mé nem szedetnél vele hullát? Miért a mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek kell szedni? Miért azok lássanak olyan borzalmakat, amiket ilyen <...> okoztak? Azoknak mindent ki kell bírni? Igen? <moderálva> Hányan láttatok már roncsolt testű hullát? Hányan szedtetek már össze ilyeneket? Főleg azok válaszoljanak, akik sajnálják tőlük a korkedvezményes nyugdíjazást! lehet jelentkezni!
  Nem látom a tömött sorokat!!!”
 • 86. Rol01 2011. március 23. 11:09
  „Sajnálom szegényeket, családját is, de felelőtlen volt. Attól függetlenül nem szedetnék vele hullát, egy életre leckét kap ez miatt, már ha túléli, túlélte.
  Életfogytot neki. Ez viccesen hangzik, aki tudatosan megöl két embert az nem kap életfogytot, és akkor egy Gondatlanságból elkövetett ölésért miért járjon? Nem tartom fernek a hozzászólást.
  Így rutin pálya meg teszt tréning a fiataloknak.... Kötelezővé válna a tahográf a személyautókba is, legyen mondjuk digitális, (úrvezető ne töltögesse minden elindulásnál) Rendőr bármikor megnézhetné, vagy 2 évente a műszakin hoppá kedves tulajdonos, ez a gépkocsi 160al közlekedett, Hát nézzünk egy kis szankciót. Meggondolnák az emberek egy idő után, hogy hú nincs trafi de nézzük már mit megy.... Arrol nem beszélve, hogy egy esetleges balesetnél, nem csak találgatás lenne, hogy "Na akkor mérjük mán mög mennyivel is mönt..."”
 • 85. bánki 2011. március 23. 03:04
  „A-6 Audi, tipikus népautó!”
 • 84. Herli 2011. március 22. 17:05
  „Rendőrségi hír: Eljárás indul a sofőr ellen
  "Kedden kihallgatták a rendőrök a szegedi klinikán lábadozó 19 éves sofőrt. A helvéciai fiatal a helyszíni adatok alapján a 60-as sebességkorlátozást alaposan túllépve mintegy 150 km/órás sebességgel vette be a kanyart, melynek következtében az általa vezetett Audi kisodródott és a szemből szabályosan érkező furgonnak csapódott.
  - A rendőrség halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset bűncselekménye miatt indít eljárást az autót vezető személy ellen -tájékoztatott Mihályné Bornemissza Eleonóra, a megyei rendőrkapitányság szóvivője."”
 • 83. Herli 2011. március 22. 16:58
  „82. oreg47 2011.03.22. 15:48

  Nem, ez egy másik baleset sofőrje volt, de arra fele. Sok van mostanában.”
 • 82. oreg47 2011. március 22. 15:48
  „Herli (80)
  Ha az audi 23 éves sofőrjéről beszélsz, talán még jobb is neki, mint egy életen át kettős gyilkosság terhével élni, esetleg még nyomorék magatehetetlenségben is. Nem sajnálom!
  Ha viszont a kisteher sofőrje húnyt el, akkor maximális részvétem családjának!!!”
 • 81. oreg47 2011. március 22. 15:42
  „Kedves 72! Még öregebbek is "járnak" szakközépbe, meg nasiképzőbe! De az is lehet, hogy csak jót "hármasoztak" a 17 éves tinivel, ilyenekről mindent el tudok képzelni, agyilag ennyi van nekik! És be akartak érni időre! Hát beértek!
  Kedves 78! Köszönöm, gondolom nem gűnnyal írtad, és nekem semmi bajom a szállítókkal!
  Előszöris már majdnem 64. Másodszor nem "kalapos" hétvégi vagyok. Harmadszor Trabival kezdtem úgy kb. 42-43 éve, és azzal se tököltem, de a szabályokat mindig betartottam, és ráadásul úgy mentem, mintha az "anyóson" ülne az egész család! Ettől még sportos voltam, és vagyok ma is, csak ésszel!
  Emellett a buszosok már úgy ismertek, hogy nyugodtan kijöttek, mert tudták hogy kiengedem őket, és mindig viszonozták is! De bátran vallom, hogy ennek a sok "elnyomásból felszabadult" democsokrata baromnak még fakerekű roller sem való, nem ilyen teljesítményá járgányok! És lehet, hogy tényleg Te is örülhetsz, hogy velem egy úton hajthatsz, mert azt biztonsággal teheted! Nem úgy, mint sok agyament kivagyi barom közt!
  További békés közlekedést és sok tisztességes partnert kívánok neked a közlekedésben! Mindig érj épségben haza a családodhoz! Ettől jobbat ma már aligha lehet kívánni!”
 • 80. Herli 2011. március 22. 15:24
  „Állítólag a sofőr is elhunyt. RIP”
 • 79. emzsr 2011. március 22. 14:11
  „Nem lehetne a jogsit pszichológiai alkalmassághoz kötni? Annyi a barom az utakon! Biztosan ki lehetne szűrni legalább egy részüket! Türelmetlenségre való hajlam, agresszivitás, figyelmetlenség, kockázatvállalási hajlam, felelőtlenség, kivagyiság... Ezeket szerintem spéci teszttel jól ki lehetne szűrni, és nem is kell jogsit adni nekik! Sok ember életben maradhatna!”
 • 78. Pres 2011. március 22. 14:10
  „"az meg hogy szétszakadt az autó is nem más, mint a .......sofőrje az oka..... két - esetleg - ártatlan! Bár szerintem még azoknak is tetszett, hogy hű de vagi!"

  oreg47 büszke lehetsz, hogy 60 éves korodra ilyen bölccsé váltál. Tudom, a fuvarozóktól nem kell sokat várni, de örömmel tölt el, hogy ilyen békés emberek között vezethetek. <moderálva...>”
 • 77. hát 2011. március 22. 13:38
  „"Audi A6-os" Ezekkel az autókkal csak a baj van.
  Lézer Janinak szólni kellene, hogy cserélje le az autóját egy kisebb kategóriásra.
  Neki is biztonságosabb lenne, és nekünk sem szúrná a szemünket.”
 • 76. macs 2011. március 22. 12:16
  „Nem tudom miért kell gyerekeknek, mert egy 19-20 éves nagyon sok tekintetben gyerek, ilyen kocsit adni a feneke alá? Lehet mindenre hivatkozni, gumira, útviszonyokra, útpálya milyenségére, út menti fákra, árokra, bármire, az emberi felelőséget nem lehet kihagyni a dologból. Most mindenki szörnyűlködik, aztán minden megy tovább, ahogy eddig, és újra, és újra halnak meg emberek ilyen és hasonló okoból.
  Nem lehetne a civil autósoknál is bevezetni, kötelező érvénnyel a pályaalkalmassági vizsgálatokat, a gyakorlópályákon való tesztvezetéseket? Tudom, ezzel is korlátoznák sokak száguldáshoz való jogát, de az is tudomásul kéne venni, aki felelőtlenül száguldozik nem csak saját magára, de másokra is veszélyes. Amig csak ő hal meg, az az ő "bulija", de ha mások halálát okozza, akkor gyilkos.
  Csak egy történet:
  Az imerősöm testvére, 20-on éves, egy buli után beült a társasággal együtt a kocsiba, majd feltekeredtek egy villanyoszlopra. Nagyon súlyosan megsérült, éveken keresztül kezelték, most egy 6-10 éves gyerek szintjén van. Amikor a szülők be akarták perelni a sofőrt, aki megúszta az ütközést, az mondták nekik, hogy ne is kezdjenek bele, mert el fogják bukni, mert a gyerek tudta, hogy a srác ivott és úgy ült a volánhoz.”
 • 75. bambinaXX 2011. március 22. 12:04
  „72, 73! Egyetértek!
  aki nem képes teljesíteni egy min. szintet, az ne is vezessen! mások életével játszik...”
 • 74. redmiller 2011. március 22. 11:23
  „theseus!

  Az 5412-es jelű út talán a legjobb minőségű út Bács-Kiskunban, mivel - ha jól emlékszem - nyáron adták át kiszélesítve azt a közel 20 km-es szakaszt, ahol a baleset történt...”
 • 73. őrgróf 2011. március 22. 09:48
  „Helyeslem, hogy csak 15 éves korig szól a tankötelezettség. Aki ennyi idő alatt nem tudja elvégezni az általánost, az később sem tudja. Gondoljatok csak bele: a katedrán a 40 kgos lányotok, mint tanítónéni, a negyedik osztály padjában pedig a kigyúrt, 60 kgos, teletetkós 17 éves (valamilyen) tanköteles, és éppen kangörcse van...
  A tankötelesség vége nem jelenti azt, hogy tovább nem lehet tanulni gimiben, szakmunkás- szakközépben, stb...
  Én inkább a jogsin gondolkodnék el: NEM ADNÉK JOGOSÍTVÁNYT ANNAK, AKI MINIMUM SZAKMUNKÁS-KÉPESÍTÉST NEM SZERZETT, 18-20 ÉVES KOR KÖZÖTT CSAK PRÓBAJOGSIT ADNÉK MAX. 1000 cm3-IG AUTÓRA ÉS 125 cm3IG MOTORRA, és csak azután adnék végleges jogosítványt, ha ezen idő alatt nem követett el súlyosabb szabálytalanságot...Részvétem az áldozatok hozzátartozóinak!”
 • 72. Ebgondolat 2011. március 22. 08:55
  „64. oreg47 2011.03.21. 21:41
  Ha figyelmesebben olvastál volna, akkor észrevehetted volna, hogy az Audi sofőrje 23 éves, tehát valószínűleg már nem középiskolás! Ennek ellenére aki 160-nal hasítja a közutakat ÖRÖKRE eltiltani!!”
 • 71. hahaha62 2011. március 22. 08:53
  „Az autó eddig ismeretlen okból áttért a szemközti oldalra és frontálisan ütközött a kisteherautóval ------------

  na engem ez bánt-hogy FRONTÁLISAN és nem hátulról......a plató az szép dolgokra képes-de a vétlent legalább megvédte volna !”
 • 70. hahaha62 2011. március 22. 08:48
  „64. oreg47 2011.03.21. 21:41
  eZ ÍGY IGAZ SAJNA---az agyért a benne lévő tudással meg kell dolgozni.....tanulás és tapasztalat----nem a kemény véleményekre kell megharagudni-hanem a buta önmutogatást kellene befejezni....A VAN EGY DOLOG... a vele való bánás pedig egy másik-szerintem !”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis emuk a Kecskeméti Vadaskertben

Három emu csibével bővült a Kecskeméti Vadaskert. A kismadarak jól érzik magukat a tojáshéjon kívül is. Tovább olvasom