Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága előtt a KTE meccssztrájkja

Kecskemét - A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága keddi ülésén foglalkozni fog a szerdai KTE – MVM Paks Ligakupa mérkőzésen történtekkel – ezt Borbély Zoltán, az MLSZ szóvivője megerősítette a delmagyar.hu-nak. Közben a tulajdonos két hetes csúszásról beszél.
Mint arról korábban elsőként beszámoltunk, a szerdai mérkőzés 30. percében a KTE játékosai egyszerűen levonultak a pályáról, majd egy rövid szünet után visszatértek, és végül 2-1-re megnyerték a találkozót. A klub először hasmenéssel magyarázta a szokatlan esetet, de később kiderült, a kecskeméti játékosok elmaradt fizetésük miatt sztrájkoltak. A KTE egyik játékosa a mérkőzés másnapján a delmagyar.hu érdeklődésére elmondta, a klub 3-4 hónapos fizetéssel tartozik nekik, ezért vonultak le a pályáról.

A delmagyar.hu ezt követően felkereste a Magyar Labdarúgó Szövetséget, ahol csütörtök délelőtt még azt a tájékoztatást adták, hogy a játékvezetői jelentés átolvasása után döntenek arról, indítanak-e fegyelmi eljárást az ügyben. Estére kiderült, hogy lesz eljárás. Az MLSZ szóvivője, Borbély Zoltán péntek délelőtt úgy nyilatkozott megkeresésünkre, hogy a Fegyelmi Bizottság keddi ülésén foglalkozik majd a szerdán történtekkel, de eljárás még nem indult az ügyben. Erről majd ott születhet döntés.

Időközben Rózsa Pál tulajdonos is elmondta véleményét, de a játékosok által hangoztatott 3-4 hónapos tartozással ellentétben mindössze két hetes tartozásról beszélt a Nemzetisportnak. Ez már csak azért is érdekes, mert a kecskeméti klubnál is havi fizetési rendszer van. „Ez a módszer elfogadhatatlan a számomra – mondta a kecskeméti üzletember. – Sehol a világon nem szokás két-három hetes csúszás miatt levonulni a pályáról. Megdöbbenve álltam a lelátón, szerintem a labdarúgók többsége fel sem tudja fogni, milyen kárt okozott ezzel."

Rózsa Pál nem tagadta: valóban vannak elmaradások a bérek kifizetésében, és ha most nem is tudott pontosan utalni, azért rendre tűréshatáron belül folyósít. Sőt magyar viszonylatban jól fizet a labdarúgóinak.

„Egyikőjük sem panaszkodhat – folytatta a tulajdonos. – Kecskeméten jól keresnek a labdarúgók, a héten is utaltunk pénzt a játékosoknak, a prémiumokban pedig egy fillér elmaradásunk sincs, a meccspénzekből mindenkinek kifizettünk mindent. Nem tagadom, rosszulesett a játékosok megnyilvánulása, egyszerűen nem értem, kinek az érdeke az ilyen jellegű feszültség gerjesztése. Nem érdemes összekeverni ugyanis a két-három hetes csúszásokat, a két három hónapossal. Ettől függetlenül egyelőre nem tervezek különösebb büntetést. Abban maradtunk a csapattal, hogy most sokkal fontosabb a szombati, Videoton elleni bajnoki, a jövő héten majd visszatérünk az esetre."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év baleseti sztorija lehet a pénteki karambol

A Széchenyi körúton történt karambolban az egyik sofőr ittas volt, egy másik vezetéstől eltiltott, ráadásul egy nő ellen is eljárás indul, mivel az ölében utaztatta gyerekét. Tovább olvasom