Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Az MSZP szerint Fidesz közeli reklámcég viszi el a pénzt

Kecskemét - A kecskeméti szocialisták aggályosnak tartják az Euro Publicity Kft.-vel való szerződést, annak megszüntetését javasolják - írja a híröshír.hu.
15 évre, 2023-ig írta alá Kecskemét polgármestere, dr. Zombor Gábor a politakailag koránt sem független Euro Publicity Kft.-vel azt a szerződést, mely részben svájci tulajdonú cég kezébe adja a kecskeméti közterületi reklámfelületek bérbeadásának jogát - írja a híröshír.hu.

A Népszava csütörtöki számában megjelent cikkben szintén az Euro Publicity Kft. került középpontba. Az országos napilap értesülései szerint nemcsak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Magyar Fejlesztési Bank és a MÁV-Start Zrt. kommunikációs tenderein ér el sikereket az elmúlt hónapokban a Bell & Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A Viszkei testvérek kommunikációs cége egyéb módon is kötődik a Fidesz gazdasági hátteréhez, annak ellenére hogy az index.hu-nak Viszkei András azt mondta: sikereik nem titkos politikai kapcsolatoknak köszönhetőek.

A Bell & Partners 2005 végéig tulajdonosa volt a 2008 végéig azonos nagykovácsi címre – Viszkei András lakhelyére – bejegyzett Euro Publicity Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek. Az Euro Publicity Kft.-ben ráadásul Viszkei András és Viszkei Márton György 2008. szeptemberéig magánszemélyként is tulajdonosok voltak. Ekkor azonban – az opten.hu cégadatai szerint – az Euro Publicity tulajdonost váltott és az ismeretlen hátterű svájci Media und Marketing Group AG-hoz került. A svájci cég érdekes módon pontosan ugyanarra a kisvárosi címre – Zollikon Alte Landstrasse 40. – van bejegyezve, ahol korábban Simicska Lajos és Nyerges Zsolt közös cége is működött idén augusztusig. A Basis Invest GmbH-t – a Fidesz két meghatározó háttéremberének közös vállalkozását – négy nappal azután szüntették meg, hogy a Népszabadság megírta: ugyanerre a svájci címre, ugyanazon személy – Walter Hediger – ügyvezetésével számos más magyar kötődésű céget is bejegyeztek.

Érdekes módon kivétel nélkül a Fideszhez kötődő vállalkozásokról van szó. Ilyen az E-OS Energiakereskedő Zrt., melynek korábbi svájci tulajdonosa a zollikoni címre bejegyzett ENERGY SWISS Invest AG volt, kisebb kitérő után ma viszont már a Közgép Zrt., melynek elnöke nyár óta Nyerges Zsolt. Ugyanerre a zollikoni címre jegyezték be a Green Venture Invest AG-t, amely 2010 januártól novemberig tulajdonosa volt a magyar Pentavia Kft.-nek. A Pentavia Kft. az egyik alvállalkozója az állami Mecsekérc Zrt.-nek, amely a vörösiszap-katasztrófa utáni kárelhárítás javát végezte, és vélhetően milliárdos megrendelésekhez jutott. A Pentavia Kft.-t ma már az a Nagy Zoltán jegyzi, aki tavaly év végéig a Közgép Zrt.-nek igazgatósági tagja volt.

Király József, a Magyar Szocialista Párt Kecskeméti Szervezetének elnöke elmondta, hogy a helyi szocialista frakció különösen aggályosnak tartja a fent említett szerződést az Euro Publicity Kft.-vel, ezért kezdeményezni fogják annak megszüntetését. A kecskeméti MSZP első embere ezt azzal indokolta, hogy a város komoly likviditási problémákkal küzd, minden befolyó összegre szükség van, s pont ezért, az ilyen mértéktelen pénzkiáramlásokat meg kell akadályozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdokat befektetve építenek motoros centrumot az Alföldre - videó

Akár 150 új munkahelyet is teremthet a Kiskunmajsára megálmodott új autó- és motorsport kutató és fejlesztő centrum. Videóval.
Tovább olvasom