Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Az örök sláger: királylány és hős lovag

Itt a farsang: tündérkék, boszorkányok, szuperhősök és kalózok veszik birtokukba a világot – de legalábbis az iskolákat. A delmagyar.hu ezúttal egy jelmezkölcsönzőbe látogatott – megpróbáltuk kideríteni, vajon még mindig megállják-e a helyüket a régi klasszikusok, vagy esetleg leáldozóban van a habos babos rózsaszín ruha, és a pókember jelmez?
Délután fél 5, a jelmezkölcsönző telis tele izgatott gyerekekkel, és sok esetben még izgatottabb szülőkkel. Az üzletvezető, Géró Éva fáradhatatlanul próbálja egyik ruhát a másik után a gyerekekre, akik szemmel láthatólag csak akkor lesznek teljesen nyugodtak, ha az utolsó darabig felpróbáltak mindent. Persze akad olyan is, aki első látásra beleszeret egy jelmezbe, és attól már semmi sem tántoríthatja el.

- Fárasztó egy ilyen forgalmas délután, de mindenért kárpótol az a tekintet, amikor egy kislány meglátja magát a tükörben egy gyönyörű ruhában – jegyzi meg Éva a nagy sürgés forgásban. Elégedettségét joggal fokozhatja még, hogy a lánykaruhák jó részét saját kezűleg varrta. A legnagyobb kedvencek is ezek közül kerülnek ki, a lányoknál ugyanis a tökéletes farsangi jelmeznek még mindig csak négy ismérve van: rózsaszín, fodros, csillog és lehetőleg korona jár hozzá. Persze érkeznek érdeklődők, akik boszorkányok, vagy indiánlányok szeretnének lenni, de úgy tűnik, a „királylány gén" az evolúció abszolút győztese.

A lányoknál örök kedvenc a szép, különleges ruha.
A lányoknál örök kedvenc a szép, különleges ruha.

Noha bőven akad egyéb jelmez is, kalózok, ördögök, cicák, vagy nyuszik már jóval kevesebben szeretnének lenni. Akad azonban olyan érdeklődő is, akinek egyetlen kikötése: csak királylányt ne! Olykor a kifejezetten fiús jelmezektől sem riadnak vissza, de ugyanez igaz lehet fordítva is. - Előfordult már nem egyszer, hogy egy fiú öltözött be királylánynak, és meg is nyerte vele a jelmezversenyt – meséli Éva. Persze náluk is népszerűbbek a klasszikusok, mint a lovag – természetesen karddal, és minél több páncéllal – a nindzsa, és a kalóz. A korábbi évektől eltérően viszont visszaesett az érdeklődés a Pókember jelmezek iránt, ami Éva szerint magasan vezette eddig a ranglistát. Ellenben Darth Vader mit sem vesztett népszerűségéből.

Az ötletet azonban néhányan többre értékelik a külcsínnél, ezt bizonyítja többek közt a szintén saját készítésű Kinder tojás jelmez is, amit Éva gyakorlatilag egy nagy fehér zsákból készített, aminek az alját és a tetejét összehúzhatjuk, és már gömbölyödik is a hasunkon a Kinder felirat. A meglepetés pedig mi magunk lehetünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbetegedett a kuplerájtulajdonos apuka

Betegsége miatt nem ment el a bíróságra az a 40 éves kiskunhalasi férfi, akit azzal vádol az ügyészség, hogy 24 éves fiával kuplerájt üzemeltetett az 53-as főút mentén. Tovább olvasom