Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Az SOS Gyermekfalu lakói kapják a 11 zsák plüssmacit

Kecskemét – 11 zsáknyi pihe-puha játék gyűlt össze a delmagyar.hu Dobj egy plüssmacit a gyermekekért! jótékonysági akcióján, amelyen a szurkolók a Kecskeméti KSE-Körmend férfi kosárlabda mérkőzés kezdősípszója hallatán hajították plüssök százait a pályára.
– Ezt fogod bedobni? – mutat egy jól megtermett plüsskecskére az egyik szurkoló. – Ez fogja felöklelni a Körmendet! – válaszol tréfálkozva a másik. Negyed órával később aztán ez a plüss is repült, mint az összes többi, amit a kosármeccsre érkező szurkolók hoztak magukkal a delmagyar.hu Dobj egy plüssmacit a gyermekekért jótékonysági akciójára.

Már a bemelegítés alatt előfordult, hogy egy-egy eltévedt mackó a pályán landolt, mert addigi gazdájuk nem bírt magával. Míg a gyerekek a jótékonysági akcióra szánt plüssökkel, addig a szülők a csemetéjükkel próbáltak meg egyezségre jutni. Majd elérkezett a várva várt pillanat: repültek a macik!

Dobj egy plüssmacit a gyermekekért! from Delmagyar.hu - Kecskemét on Vimeo.


A tegnapi mérkőzésen így nem Meccs Elek volt az egyetlen „plüss" a pályán, pihe-puha állatok százai repültek a játéktérre mielőtt elkezdődött volna a Kecskeméti KSE-Körmend férfi kosárlabda rangadó. A játékosok bemutatása után, a kezdő sípszó elhangzásakor nem a játék vette kezdetét, hanem a maci-dobálás. A plüssesőt a meccsre kilátogató gyerekek és felnőttek egyaránt élvezték: volt, aki a pálya mellől, szatyorból öntötte, más a székre állva dobta, többeknek a szülők segítettek.

Kecskemét macit dobott - KÉPGALÉRIA

A pálya percekig hatalmas színes játszóházra hasonlított, és mosolyt csalt a szurkolók arcára. A Kecskeméti Sportiskola tagjai, a játékosok és a mérkőzésvezetők alig győzték összeszedni az adományokat, megszámlálhatatlan mackó, elefánt, zebra, oroszlán, és egyéb játékfigura landolt a pályán. A zsákok gyorsan megteltek, csakúgy, mint tavaly ilyenkor.

Egy évvel ezelőtt az ajándékokat a kecskeméti klinika kis betegei kapták, idén pedig a 11 zsáknyi plüssnek az SOS Gyermekfalu lakói örülhetnek.

Köszönjük médiapartnerünknek, a Gong Rádiónak és a Kecskeméti KSE-nek az együttműködésüket.

Olvasóink írták

  • 1. zördög 2011. december 19. 19:10
    „Az sos falvakban nevelt gyermekek olyan körülmények között élnek, amit a mai viszonyok között húszból tizenkilenc magyar család nem tud teljesíteni
    érdekes volna ismertetni azt is, hogy milyen feltételekkel lehet valaki alkalmazott egy sos faluban
    sógornőm ott dolgozik....ma még
    miért kapnak az egyházi gyermekintézmények is magasabb támogatást mint az önkormányzatiak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

X-Faktor: Kocsis Tibi finalista

Kocsis Tibort már csak egyetlen lépés, a ma esti finálé választja el attól, hogy ő legyen a 2011-es X-Faktor nyertese. Tibiért egész Lajosmizse szurkol ma is. Tovább olvasom