Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Baby boom a Kecskeméti Vadaskertben

Kecskemét – Indiai antilop gida született a Kecskeméti Vadaskertben. A négy napos kis patás igazi antilophoz híven már hatalmasakat szökell a kifutón. A közel jövőben újabb indiai antilopok, muflon, kameruni törpekecske gidák, emu csibék és kisrécék várhatók.
Új lakóval bővült a Kecskeméti Vadaskert vadállománya: kedden indiai antilop gida született. Az alig négy napos kis patás a rossz idő ellenére is remekül érzi magát, vígan ugrándozik a csapat többi tagjával. A legtöbb időt édesanyja körül tölti, de néha egyedül indul felfedező útra a karámban. Édesanyja azonban egy pillanatra sem téveszti szem elől, mindentől óvja fiatal csemetéjét.

– A legtöbbször a faház mögé kíséri a kisgidát, vagy a karám közepén lévő fatörzsek között rejti el – tudtuk meg Pullai Bélától, a Kecskeméti Vadaskert igazgatójától, aki azt is elárulta, hogy a másik négy indiai antilop is vemhes, így a kedden született kisgida nemsokára játszópajtásokat kap maga mellé.

Az indiai antilop gida jól érzi magát a népes csapatban.
Az indiai antilop gida jól érzi magát a népes csapatban.

Nemcsak az indiai antilopok örvendeztetik meg kisgidákkal a kecskemétieket a közel jövőben. Pullai Béla elárulta, március-április időszakában újabb jövevényekre számíthatunk: költenek a récék és az emuk is. – A hím már hónapok óta rendkívül lelkiismeretesen – étlen-szomjan – ül a tojásokon – engedett bepillantást az emupár mindennapjaiba az igazgató. De nemcsak a madarak készülnek családalapításra a tavasz eljöttével, vemhes a muflon is, a kameruni törpekecskéknek pedig már szinte a földig leér a nagy pocakjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ős kecskemétfringesek ajánlásai és visszaemlékezései

Számos olyan zenekar, képzőművész és előadóművész akad a Fringe fellépői között, akik több… Tovább olvasom