Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Bagó Bertalan rendezésében jön A vihar Kecskeméten

Kecskemét - Shakespeare A vihar című színművét mutatja be a kecskeméti teátrum február 15-én. Az író utolsó művét, amelyben örökre búcsút vesz a művészettől, Bagó Bertalan rendezésében láthatja a közönség a Kecskeméti Katona József Színházban.
„Egy furcsa, eklektikus műről van szó – olyan, mintha Shakespeare-összest néznénk a színpadon, benne felismerhető karakterekkel, mondatokkal, hangulatokkal. Mindehhez az író teremtett egy szigetet, egy varázslatos világot, ahol víziókat láthatunk, és szellemekkel találkozhatunk" – mondta el Bagó Bertalan rendező Shakespeare utolsó művéről, amelyet a Kecskeméti Katona József Színházban február 15-étől láthat a közönség.

A főszereplő Prospero, a nagy varázsló, aki miután bosszút áll trónbitorló testvérén, és lányát megismerteti a szerelemmel, kettétöri varázspálcáját: élete művét befejezte, Milánóba már csak meghalni térhet vissza. A viharra máig úgy tekintünk, mint Shakespeare búcsújára saját művészetétől. Bagó Bertalan elmondása szerint, az előadásban a valóságból az álomvilágba való menekülés úgy jelenik meg, mint egy visszatekintés: egy gondolatban vagy egy álomban lejátszódó történet.

„Ami elsősorban érdekelt ebben a darabban: hogy mi történik az emberrel, a művésszel, ha a pályája, vagyis az alkotás végére ér. A másik fontos dolog, hogy meglátásom szerint Prospero és Ariel figurája olyan, mintha egyazon személy a testi-fizikai és szellemi-lelki kivetülése lenne. Ezt a kettősséget kívánja megragadni az előadás, ami arra keresi a választ: miként tud az ember a saját szellemiségében kiteljesülni – fejtette ki a rendező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetes letartóztatásban majsai monitor tolvaj

Egy monitort sikerült zsákmányolnia annak a rabló párosnak, melynek tagjai ellen a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rendelt el nyomozást. Tovább olvasom