Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Baja: érdemes rácsatlakozni a szennyvízcsatornára

Pályázattal segíti az önkormányzat környezetvédelmi bizottsága a bajaiakat, hogy házukat rákössék a szennyvíz-közcsatornára.
Október végéig 5 millió forintot oszthatnak szét. Egy igénylő az összes költség felét, de maximum 100 ezer forintot kaphat támogatásként. A március végén meghirdetett lehetőségre eddig öten jelentkeztek. Perlaky Ferenc, a városüzemeltetési iroda vezetője elmondta: a kormány múlt év végi döntésével tízszeresére emelte a talajterhelési díjat. Baja esetében, mivel különösen sérülékeny vízbázisról van szó, tizenötszörösére. Pillanatnyilag 3.600 forintot kell fizetni köbméterenként azoknak, akiknek megvan a lehetősége a rákötésre, de mégsem éltek vele.

A szakemberek a dokumentumok beadását követő bizottsági üléseken folyamatosan bírálják el az igényléseket. Írásban tájékoztatják a pályázókat a döntésről. Sikeres pályázat esetén a költségek felét, illetve legfeljebb 100 ezer forintot ad az önkormányzat. A szennyvíz-közcsatornára kötési támogatásra október végéig lehet jelentkezni a városüzemeltetési irodába benyújtott pályázattal. Az űrlap, a mellékletek, valamint a további tudnivalókról szóló tájékoztató átvehető az irodán vagy letölthető a www.bajavaros.hu honlapról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jégeső veszélye miatt elmaradt az összevont ballagás Kecskeméten

A meteorológiai szolgálat jégeső veszélyt jelzett Kecskemétre, ezért elmaradt az iskolák közös,… Tovább olvasom