Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Baja és Pécs közös utakon

Kulturális megállapodást kötött egymással Baja és Pécs városa. A dokumentumot az elmúlt hétvégén, az újévi operettgála előtt a Bácskai Kultúrpalotában írta alá a két polgármester: Zsigó Róbert és dr. Páva Zsolt. Az est folyamán Zsigó Róbert bejelentette a Csodálatos Baja 2012 programsorozatot is.
A két önkormányzat a jövőben kölcsönösen együttműködik egymás kulturális életének megismerésében, megismertetésében. A városok támogatják a Baja Marketing Kft. és a Pécsi Operáért Alapítvány közös, értékteremtő munkáját az opera műfajának mindkét városban történő bemutatására, népszerűsítésére. A felek kölcsönösen együttműködnek Baja és Pécs városok épített örökségének megfelelő módon történő kezelésében, értékeik megóvásában – olvasható az aláírt szerződésben.

Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a térség országgyűlési képviselője kijelentette: a megállapodástól azt várjuk, hogy mind Pécs, mind Baja erősebb legyen a jövőben. Dr. Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely polgármestere is fontos lépésnek nevezte a két település közötti kapcsolat fejlesztését. Mint mondta, az együttműködésbe az opera és az épített örökség kiemelt kezelése mellett Rátgéber László rendszeres bajai kosárlabda-táborának megszervezése is beletartozik. Pécs polgármestere arra számít, hogy mindkét város profitálni tud a kapcsolat szorosabbra fűzésétől.

Zsigó Róbert az est folyamán megtartott újévköszöntő beszédében leszögezte: tavaly a nehézségek közepette is megérte keményen dolgozni, mert nagy lépéseket tettünk. 2012-ben is kemény munkát kell végezni, összefogva, közösen meg kell oldani a ránk váró feladatokat. Tisztességes munkával jó és sikeres évünk lehet, ha a helyén lesz az eszünk és a szívünk! – mondta a polgármester. Zsigó Róbert egyúttal bejelentette a Csodálatos Baja 2012 program- és fesztiválsorozatot, mely egy csokorba gyűjtötte és kibővítette az eddigi nyári rendezvényeket. – Legyünk büszkék közös hagyományainkra, értékeinkre! Szeretettel várjuk vendégeinket a Csodálatos Baja programjaira – tette hozzá Baja polgármestere.

A január 7-én megrendezett újévi operettgálán Oszvald Marika, Sáfár Mónika, Kiss B. Attila és Kerényi Miklós Máté szórakoztatta a Bácskai Kultúrpalota közönségét. A művészeket telt ház fogadta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszias csütörtökünk lesz

Csütörtökön igazi tavaszi időjárásunk lesz, időnként napsütéssel, és 5 fok feletti hőmérsékletekkel.… Tovább olvasom