Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Bajai választás - DK: ne vegye át a mandátumát a fideszes Kovács Csaba!

A "csalással győztes" Kovács Csaba, aki "nemtelen eszközökkel kényszerítette ki a szavazatokat, nem képviselheti települését"- mondta Varju László.
A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel Kovács Csabát, a múlt hétvégi bajai időközi önkormányzati választáson győztes fideszes politikust, ne vegye át mandátumát, és ne foglalja el helyét az önkormányzatban, amíg a választás miatt tett feljelentések ügyében nem születik döntés - közölte a párt szombaton az MTI-vel.

Varju László, a DK elnökségi tagja közleményében azt írta: a "csalással győztes" Kovács Csaba, aki "nemtelen eszközökkel kényszerítette ki a szavazatokat, nem képviselheti települését". A DK egyúttal választ vár arra is - tette hozzá -, mennyi pénzt költött az utolsó héten a Fidesz "a csalás finanszírozására. Mibe került a demokratikus ellenzéki jelölt megfigyelése, gyalázása, a szavazók utaztatása, megvásárlása?".

A bajai 32-es szavazókörben vasárnap megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt meg tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert polgármester küldte.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke pénteki sajtótájékoztatóján közölte, hogy a felvétel miatt a baloldali ellenzék a bajai időközi választás eredményének megsemmisítését kezdeményezi. Feljelentést is tettek, azt pedig a rendőrségnek kell kiderítenie, hiteles-e a hvg.hu-n megjelent videó - mondta.

A Fidesz pénteken ugyancsak büntetőfeljelentést tett a videofelvétel miatt. Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményben hangsúlyozta, a videót bizonyítéknak tekintik arra, hogy megrendezetten és előre kitervelten próbálják lejáratni a Fideszt.

Olvasóink írták

 • 10. SP 2013. október 20. 19:55
  „?”
 • 9. Fri 2013. október 20. 08:51
  „Vautas10 ! Legyen igazad :-)”
 • 8. kontrapista 2013. október 20. 08:47
  „Lehet egyezkedni:
  Kovács Csaba ne vegye át a mandátumát abban az esetben, ha Gyurcsány Ferenc megmondja a tutit az MSzP titkos " beruházójáról ".
  Valamit valamiért , ez a tisztességes alku !”
 • 7. hangman 2013. október 19. 17:13
  „A fidesz meg a becsület, haha.”
 • 6. NP1 2013. október 19. 16:55
  „2. achilleus 2013.10.19. 14:09

  Én nem tudom eldönteni, azt hogy ez a felvétel milyen körülmények között, hol készült, de a következő az nettó baromság:
  "A Hír24 műsorában Kovács Gábor operatőr beszélt arról, hogy a bajai szavazatvásárlós videó nem készülhetett rejtett kamerával, mivel azokon nincsen zoom és nagy látószögű optikával működnek."

  A "rejtett kamera" mint kifejezés nem a kamera minőségét, tulajdonságait, hanem a HASZNÁLATI MÓDJÁT jelenti. Rejtett kamerás felvételt készíthetek (és készítettek is) telefonnal, laptoppal, fényképező géppel, filmfelvevővel, super 8-as kamerával - bármivel - lényeg az álcázás.”
 • 5. vakanyad 2013. október 19. 16:52
  „Ez már röhely amit ezek csinálnak,milliomos urak kárognak Tévékben sajtóban Neten,mert egy "állampolgárnő" össze-vissza beszélt.”
 • 4. Pirát 2013. október 19. 15:33
  „addig károg ez a varnyú, míg nem, kihűl a bele....
  ja... és a hét elején még azt ugatták: hogy a Fidesz nyert, de valójában vesztett mert a baloldal nyert... vica-versa: ha valójában ők nyertek akkor most veszteni akarnak...???”
 • 3. achilleus 2013. október 19. 14:16
  „Újabb adalékok:
  http://mandiner.hu/cikk/20131019_bayer_zsolt_latogatas_a_lakasunkban#
  ,,S még egy fontos - talán a legfontosabb - kérdés: miért tesz úgy Gilián Róbert a felvételen, mintha ő érkezne valahová, egy társasághoz, akik őrá várnak? Mert a felvétel szerint ez történik. Gilián érkezik, belép egy szobába, lekezel mindenkivel, majd leül, és nekifog megvesztegetni. A felvétel végén pedig azt mondja, >>nem is akarok tovább zavarni<<, és elköszön, elmegy. Igen ám, de Gilián Facebook-oldaláról kiderül, hogy a felvétel Gilián saját lakásában készült! Még a kislánya is rajta van! Szóval Giliánéknál az a szokás, hogy a vendégek fogadják a házigazdát, majd a házigazda elköszön tőlük, és távozik."”
 • 2. achilleus 2013. október 19. 14:09
  „Nyugodtan átveheti. Ugynis egyre nyilvánvalóbb, hogy az a felvétel megrendezett:
  http://mandiner.hu/cikk/20131019_nem_keszulhetett_rejtett_kameraval_a_bajai_video
  "A Hír24 műsorában Kovács Gábor operatőr beszélt arról, hogy a bajai szavazatvásárlós videó nem készülhetett rejtett kamerával, mivel azokon nincsen zoom és nagy látószögű optikával működnek. Kovács szerint a felvétel nézőpontja alapján valószínűsíthető, hogy mobiltelefonnal készült, és a felvétel készítője nem volt elrejtve."”
 • 1. Vasutas10 2013. október 19. 13:23
  „Nagyon fájhat ez a vereség de megérdemelte balibesek. Ők állították ez lesz a győzelem jele csúfos vereség lett belőle.

  Remélem 2014 -ben végleg úgy járnak minta Lengyeleknél irány a süllyesztő még Szegeden is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktívan a munkáért: hátrányos helyzetűeket segítenek munkához

A képzésekkel elsősorban építőipari, kézműipari szociális és egészségügyi szférát célozzák meg. Tovább olvasom