Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Bajának az állam fizeti az ünnepi tűzijátékot

Baja - Ilyen még nem volt Baján! Az idei esztendőben első alkalommal az országos augusztus 20-ai ünnepségeket több helyszínen tartják: Budapest mellett Debrecen és Baja kap szerepet.
Az állam ebben a három városban rendez tűzijátékot, oldva a főváros központúságot. Az égi látványossághoz kapcsolódva a helyi szervezők sokféle szórakoztató programokat kínálnak az ünneplőknek.

Várhatóan jó ideig egyszeri és megismételhetetlen esemény lesz, hogy az országos tűzijáték egyik állomásának Baja ad otthont – nyilatkozta a város honlapján Fercsák Róbert, Baja alpolgármestere. A nagyszabású rendezvény a városvezetés és a kormány kiváló együttműködése és az Európai Unió Duna Stratégiája miatt került Bajára – tette hozzá.

– Idén nem kell Pestre menni a tűzijáték végett, sőt, ide hívjuk az embereket a környező településekről és távolabbról is, hiszen együtt ünnepel az ország. A városban soha nem látott színvonalú égi látványosság várja a Szentháromság térre, a Sugovica-partra kilátogatókat augusztus 20-án – hívta fel a figyelmet Fercsák Róbert. Baja alpolgármestere ugyanakkor rámutatott: a tűzijátékot teljes egészében pályázati forrás fedezi, az önkormányzatnak egy fillérjébe se kerül a produkció.

Látványos tűzijátékra számíthatnak a bajaiak augusztus 20-án.
Látványos tűzijátékra számíthatnak a bajaiak augusztus 20-án.

Bócsa Barnabás, a Baja Marketing Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy a rakétákat három helyszínről, a Radnóti Kollégium udvaráról és tetejéről, valamint a Petőfi-szigeti hídról indítják. Így a látvány a Szentháromság tér Sugovica felőli sétányán, az Árpád téren, a Halászparton és a Sugovica-parton lesz a legteljesebb. A huszonegy perces attrakció során igazi különlegességeket is láthatunk: például szikra szökőkutat és római gyertyát. A szervezők emlékezetes „égi parádéval" készülnek.
Augusztus 20-án délelőtt a hagyományoknak megfelelően Bajaszentistvánon zajlanak a rendezvények, a 9 órakor kezdődő szentmise után fél 11-től Szent István szobránál tartják a városi ünnepséget.

A Baja Marketing Kft. szervezésében a Szentháromság téren 10 órakor indulnak a programok az Utcazenész Fesztivál fellépőivel, majd 16 órától izgalmas történelmi játékokkal, korhű bemutatókkal ismerkedhetnek a kicsik és a nagyok. Este fél nyolctól igazi csemege várja az operamuzsika kedvelőit, a Baján zajló I. Pavarotti Emlék Mesterkurzus vezető tanárai (Gulyás Dénes és Király Miklós) és hallgatói épnek fel a Szentháromság téri színpadon. A gálaműsorban az operairodalom legszebb műveiből hangzanak el részletek. Ezt követően 21 óra 7 perckor kezdődik a nagyszabású tűzijáték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komoly baki az ország tortájával

Annak ellenére, hogy gluténmentes kölesből készül, mégsem fogyaszthatják sem a lisztérzékenyek, sem a cukorbetegek az ország tortáját, a kecskeméti barackkal töltött kölestortát. Tovább olvasom