Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Bajnai: 2014-ben változás lesz Magyarországon

Bajnai Gordon szerint Magyarországon 2014-ben változás lesz, amit Baján szeretnének elkezdeni.
Az Együtt-PM szövetség vezetője szombaton bajai sajtótájékoztatóján, a vasárnap tartandó helyi önkormányzati választásra utalva azt mondta: azt szeretnék, hogy a normális országot akarók széles összefogása "erős üzenetet küldjön holnap Orbán Viktornak és rezsimjének".

Bajnai Gordon - aki a választáson az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjeként induló Teket Melinda mellett kampányol egész nap a Sugovica-parti városban - úgy fogalmazott: "Orbán Viktor gyáván nem mert idejönni Bajára", pedig a miniszterelnök aláírásával több száz embernek küldött a Fidesz meghívót egy rendezvényre.

Az Együtt-PM szövetség aktivistái egy meghívó fénymásolatát szétosztották a sajtótájékoztatón részt vevő újságírók között, ezen Orbán Viktor miniszterelnök és Zsigó Róbert polgármester aláírása szerepelt. A rezsicsökkentést támogató tanácskozásra invitáló meghívón nincs feltüntetve, hogy azon a kormányfő lenne az előadó.

Bajnai Gordon szerint Bajának olyan polgármestere van, aki "miközben a Fidesz szócsöveként lép fel országosan, a városát elhanyagolja".
A bajai kórház előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "Baja az én városom is, itt nőttem fel, itt fociztam, ebbe a kórházba hoztak be".

Emlékeztetett arra, hogy a kórház felújítását annak idején miniszterként, miniszterelnökként támogatta, a beruházás azonban közlése szerint a 2012-es határidő helyett 2014-ben készül el, azért, "mert az új városvezetés képtelen volt elindítani ezt a programot két évig".

"Azt kell önöknek mondanom, hogy Baja többet és jobbat érdemel, Magyarország is jobbat érdemel" - fűzte hozzá.

Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy a baloldal közös jelöltje, Teket Melinda már két győzelmet aratott Baján: az elsőt azzal, hogy felhívta a figyelmet arra a "rengeteg disznóságra, arra az úrhatnám kormányzásra", amely Baján "mint cseppben a tenger, az egész országot jeleníti meg". Hozzátette, hogy van egy másik győzelem is: a bátor kiállás, a bátor kampány, a rengeteg ügy ezen a héten megfutamította Orbán Viktort.

A sajtótájékoztató helyszínén egy középkorú férfi egy magnóból folyamatosan libagágogást játszott be, ami nem zavarta meg Bajnai Gordont. Ezután két férfi érkezett a sajtótájékoztató helyszínére, ők egy vastag műanyag csőből libatollakat szórtak Bajnai Gordon lábai elé.

Az Együtt-PM szövetség vezetője az incidens közben is folytatta sajtótájékoztatóját és úgy fogalmazott: bajaiként aggódva követi a város sorsát, és nagyon örült, amikor a mostani választásokra olyan jelöltet találtak, aki képes és kész kiállni Baja érdekeiért.

Kiemelte: jelöltjüket, Teket Melindát "az ugató, kiabáló, félelmet keltő emberek, meg a mögöttük állók" nem tudják megfélemlíteni.

Bajnai Gordon üdvözölt a sajtótájékoztató közelében egy fehér farmerben álldogáló fiatal férfit, akit ő "Kubatov Gábor titkárának" nevezett, s aki aki szerinte személyesen irányítja a show-t. Úgy fogalmazott: "a harmadik győzelmet holnap fogjuk aratni, itt, ebben a választókörzetben, az egész országra szóló üzenetet szeretnénk küldeni, egy olyan körzetben, ahol eddig mindig jobboldali jelölt nyert.

Az MTI tudósítója a sajtótájékoztató után találkozott azzal a férfivel, akit Bajnai Gordon Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának titkáraként szólított meg. A férfi elmondta: meglepődött, hogy Bajnai megszólította, mert ő bajai, ott él, nem ismeri személyesen Kubatov Gábort.

Bajnai Gordon délelőtt a bajai piacon kezdte a programját, ahol kisebb incidens zavarta meg kampányát. Két fiatalember egy ketrecben egy libát próbált átadni az Együtt-PM szövetség vezetőjének, aki azt udvariasan visszautasította.

A vasárnapi választáson a Fidesz jelöltje Kovács Csaba, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje Teket Melinda, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje Markó György, míg a Lehet Más a Politika Ikotity Istvánt indítja.

Olvasóink írták

 • 6. kontrapista 2013. szeptember 30. 13:42
  „Bajnai tegnap Orbán-hungarocellen gyakorolta a " fogásokat ", de az óvodás viselkedésén csak követői nevettek, akiket előbb meg kellett ebédeltetni !
  u.i.
  Választási kampány előkészítésénél tanítják, hogy ilyet és hasonló hülyeséget nem szabad tenni, visszájára sül el.
  Gordonka, 2014 után lesz Magyarországon változás, de
  NÉLKÜLED !”
 • 5. Abalajobb 2013. szeptember 28. 21:54
  „Kedves Gordon! Azért kicsit jobban kellene csinálni, hogy <moderálva> menjen...”
 • 4. queenmargareth1 2013. szeptember 21. 20:53
  „Az nem új dolog, hogy orbán nem mer kiállni senkivel szemben:)”
 • 3. queenmargareth1 2013. szeptember 21. 16:47
  „orbán 5/5-el lesz, mert magát koronázza.”
 • 2. _csutak_ 2013. szeptember 21. 16:34
  „Az lesz a változás, hogy megkoronázzák Orbánt a 4/5-el!
  Ilyen megosztott, balfék ellenzék csak veszíthet a választásokon :(”
 • 1. Roland1000 2013. szeptember 21. 15:47
  „Na és miért nem akkor váltottak korszakot, amikor hatalmon voltak? Ja, hogy akkor mással voltak elfoglalva? Na igen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megölte 36 éves élettársát egy mélykúti férfi

Tette után a férfi egyik ismerőséhez ment, majd közösen értesítették a helyi körzeti megbízottat. Tovább olvasom