Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Balesetek: még mindig sok az ittas sofőr

Kecskemét - Nem nőtt, de nem is csökkent számottevően a balesetek száma Bács-Kiskun megyében az idei esztendőben. A balesetek 15%-káért pedig még mindig az alkohol a felelős.
Évzáró értekezletet tartott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága. Kiderült, az idei évben nem csökkent, de nem is nőtt számottevően a balesetek száma a megyében, viszont még mindig sok, az esetek 15%-kában az alkohol játssza a főszerepet. A legtöbb baleset a gyorshajtás és az elsőbbség meg nem adása miatt van, valamint a híresen rossz magyar közlekedési morál miatt.

- Az önző, erőszakos, agresszív gépjárművezetőknek a száma sajnos nem csökkent az útjainkon. Ez pedig az utakon dolgozó rendőröknek, sok feladatot ad, ezeknek a kiszűrése, hiszen nagyon balesetveszélyes helyzeteket tudnak teremteni - mondta el Arató László rendőr alezredes a Bács-Kiskun Megyei Rendőr Főkapitányság rendészeti igazgatója, főkapitány-helyettese a Kecskeméti Televíziónak.

A szakemberek szerint nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekek közlekedésre való nevelését. Azonban hiába a sok ezt célzó program és felhívás, a gyerekek csak azt utánozzák, amit szüleiktől látnak, így a legnagyobb felelősség, miénk, felnőtteké.

- Nagymértékben függ attól, hogy milyen családi mintát lát otthon a gyermek, hogy a szülők és mi felnőttek, milyen mintával járunk a gyermekeink előtt. Nyílván ezt a példát fogják lemásolni ők is - mondta el Geisztné Kamasz Erzsébet a BKM-i Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési főelőadója.

Az utóbbi hetekben egyre több gyalogosgázolás történik Bács-Kiskun megyében. - Valóban, ez nem csak országosan, hanem Bács- Kiskun Megyében is komoly probléma, emelkedő tendenciát mutat. Azonban én még ide sorolnám a gyalogosokon kívül a kerékpárosok és a segédmotorosok sérelmére bekövetkező balesetek számának növekedését is - mondta el Arató László rendőr alezredes. Szerinte sokszor a gyalogosok nem figyelnek kellő kép és nem viselnek este láthatósági mellényt, de az autósok is figyelmetlenek sokszor. A rendőrség célja, hogy a jövőben csökkenjen a balesetek száma Bács-Kiskunban, ezért mindenképp folytatni fogja a már megkezdett baleset megelőzi kampányt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havas Balázs újabb sikere földharcban

A Kecskeméti Judo Club 22 éves kiválósága, Havas Balázs nyerte a hétvégi grappling (földharc)… Tovább olvasom