Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Balhé a Fideszben: visszább vettek a felek

A kiskunfélegyházi Fidesz frakció vezetője már cáfolja, miszerint ultimátumot adtak volna a város polgármesterének. Kapus Krisztián pedig nem nyilatkozik.
Mint arról korábban beszámoltunk, az atv.hu értesülései szerint a kiskunfélegyházi képviselő-testület Fidesz-frakciójának tagjai ultimátumot adtak a párt régiós vezetésének: vagy távozásra bírják Kapus Krisztián polgármestert, vagy kiállnak mögüle és jogi eljárások sorát kezdeményezik ellene.

Az ATV forrása szerint két ügyvédnél is letétbe helyezték azokat az iratokat, amelyek a fideszes frakciótagok álláspontja szerint bizonyítják a kiskunfélegyházi polgármester, Kapus Krisztián büntetőjogi felelősségét több mint 10, a város gazdálkodását érintő ügyben. Ezek „élesítése" mellett a frakció egységesen kiállna a polgármester mögül, jelentősen megnehezítve városvezetői munkáját. Információink szerint Kapus mindezt csak abban az esetben kerülhetné el, ha önként távozna posztjáról.

Kapus Krisztián egyelőre nem kívánt reagálni a sajtóban megjelent információkra. A város vezetőjét, egyben fideszes országgyűlési képviselőjét e-mailben kerestük meg. Kapus Krisztián válaszában leírta, most még nem, de egy későbbi időpontban reagálni fog a kialakult helyzetre. A TRIÓ TV polgármesterhez közel álló forrásainktól egyébként úgy tudja, Kapus korábban úgy fogalmazott, hogy nem kíván lemondani.
Balla László alpolgármester leszögezte: nem tud arról, hogy bármilyen iratot is letétbe helyezett volna a frakció két ügyvédnél - ahogy erről az atv.hu tudósítása beszámol. Hozzátette azt is: vannak bizonyos ügyek, amelyekben a képviselők nem látnak tisztán, ezekre szeretnének magyarázatot kapni a polgármestertől - ennyi történt, semmi több. Hogy melyek ezek az ügyek, arra nem akart kitérni az alpolgármester. Mint ismeretes, Kerényi János, a Fidesz régióigazgatója kedden találkozik a helyi Fidesz-frakcióval.

Olvasóink írták

 • 3. studyfy 2012. február 14. 14:50
  „v.imre, te valóban azt hiszed, hogy ha valaki Fidesz szimpátiával bír, annak ész, erkölcs és tévedhetetlenség adatott. A többiek pedig fertőben, pocsolyában és erkölcstelenségben fürdenek és élnek, hazudnak, lopnak, ami rosszat el lehet mondani, az csak az ő sajátjuk. Abban a pillanatban viszont, ha átlépnek a narancsosok táborába, megtisztulnak és gerinces emberré válnak.”
 • 2. v.imre 2012. február 14. 13:57
  „Felfújni! Ügyet csinálni! ATV...
  A "nagy balhé": "...Balla László alpolgármester leszögezte: nem tud arról, hogy bármilyen iratot is letétbe helyezett volna a frakció két ügyvédnél - ahogy erről az atv.hu tudósítása beszámol. Hozzátette azt is: vannak bizonyos ügyek, amelyekben a képviselők nem látnak tisztán, ezekre szeretnének magyarázatot kapni a polgármestertől - ennyi történt, semmi több. ..."
  Délmagyar.hu
  A hu...hogóg sorából.”
 • 1. kopkop 2012. február 14. 13:41
  „Végre egy "balhé" a Fidesz háza táján.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérelt autót sikkasztott egy kecskeméti férfi

Elsikkasztott egy Suzukit egy férfi Kecskeméten. Az autót kibérelte, majd eltűnt vele. A férfit… Tovább olvasom