Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Balogh Máté kvalifikálta magát az uszonyos- és búvárúszó világbajnokságra

Egerben rendezték március 1-jén és 2-án az idei év uszonyos- és búvárúszó világkupa-sorozatának első versenyét. A rangos megmérettetésen a kecskeméti uszonyosok is részt vettek.
- A hétvégi világkupa volt az idei év első komolyabb versenye számunka, ezért is örülök, hogy jól sikerült. Elsősorban Balogh Mátét emelném, aki 400 méter búvárúszásban teljesítette a világbajnokság kiküldetési szintidejét, így biztos résztvevője lesz a júniusban Krétán rendezendő junior világbajnokságnak. Máté nagyon jól úszott 200 méteres uszonyosúszásban is, élete legjobb idejét teljesítette. Ennek a nemzeti váltó szempontjából lesz nagy jelentősége a nyáron – mondta Székely Lilla, aki ezúttal már nem a vízből, hanem a medencepartról kísérte figyelemmel a versenyt, a kecskemétiek edzőjeként.

- Máté mellett a 3 utánpótlás válogatott versenyzőmet, Kádár-Németh Kristófot, Kis Rolandot, és Kövecs Rolandot is elvittem a versenyre, annak ellenére, hogy ők még nagyon fiatalok voltak ebben a mezőnyben. Ugyanakkor úgy gondolom nem árt, ha minél előbb megszokják ezt a légkört is, mert bízom benne, hogy sok nemzetközi versenyen mutathatják meg a jövőben, mire képesek. Mindhárman nagyon jól úsztak a kezdeti ijedtség ellenére, így összességében elégedett vagyok a fiúkkal – értékelt Székely Lilla.

A következő versenyre április 5-én kerül majd sor a Kecskeméti Fürdőben, ahol a Bácsvíz-Kupán állnak rajthoz a helyi versenyzők, majd május 2-4. között első alkalommal kerül megrendezésre szintén Kecskeméten a Fiatal Uszonyosúszók Világtalálkozója, amelyet már most nagy érdeklődés övez.

- Végül de nem utolsó sorban szeretném megköszönni a FormaZóna Sportközpont, az M+F Toyota szalon, a Kecskeméti Fürdő és az önkormányzat támogatását, mellyel biztosítják számunkra az edzéseken és versenyeken való részvételt – fejezete be beszámolóját a tavalyi világjátékok győztes Székely Lilla.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műanyag tojásban rejthette el a drogot

A házkutatás alkalmával több kábítószergyanús anyagot foglaltak le a rendőrök egy 25 éves férfinál. Tovább olvasom