Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Baltával vertek félholtra egy favágót Bács-Kiskunban

Életveszélyes sérülésekkel fekszik a kórházban egy 75 éves ágasegyházi férfi, miután favágás közben saját baltájával leütötte egy 48 éves szabadszállási férfi.
A rendőrség tájékoztatása szerint egy 75 éves ágasegyházi férfi kedd délután kiment személygépkocsijával a település határában lévő akácos erdejébe fát vágni, tüzelőt gyűjteni. A munkához vitt magával baltát és láncfűrészt is. Egy közelben élő férfi 14.30 óra után az akácos mellett elhaladó dűlőúton meglátta a tőle néhány méterre fekvő, vérző bácsit a hóban és közelében egy baltát. Mobiltelefon hiányában begyalogolt Ágasegyházára, és ott kért segítséget egy nőtől, így értesítették a mentőket és a rendőrséget. Az időben érkező mentőszolgálatnak köszönhetően a bácsi életét sikerült megmenteni.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói nagy erőkkel kezdték meg a helyszíni szemlét, a tanúk felkutatását és az adatgyűjtést. Olyan tanúkat találtak, akik felismerték a sértett Suzuki Maruti típusú autóját, amely Ágasegyházán műszaki hiba miatt megállni kényszerült. Az autót vezető személy segítséget kért a jármű Kerekegyházáig történő elvontatásához, melyet utána a településen hátrahagyott. Az adatgyűjtés során azt is megállapították, hogy a sértettől eltulajdonított láncfűrészt az elkövető Fülöpházán egy kocsmában értékesítette. A gépkocsit és a láncfűrészt is lefoglalta a rendőrség, mint tárgyi bizonyítékot.

A további adatgyűjtés során megállapítást nyert az is, hogy az elkövető egy régen látott rokonához utazott busszal Kunbaracsra, ott fogták el a nyomozók 22 óra körüli időben. A kunbaracsi házban lefoglalták a férfi vélhetően vérrel szennyezett ruházatának egy részét, valamint a ruházat többi részének maradványát, amelyet a kályhában égetett el.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet valamint jármű önkényes elvétele vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az ügyben. A 48 éves szabadszállási férfi ellen bűnügyi őrizetbe vétele mellett indult büntetőeljárás, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A férfi egy baltával több fejre ért ütéssel bántalmazta az idős sértettet, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, jelenleg sincs kihallgatható állapotban. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését tagadta, nem tett vallomást. Őrizetbe vettük és kezdeményeztük előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

 • 4. csafe 2012. február 15. 17:27
  „1. szegarazs
  Egyetértek veled!”
 • 3. Emberségetavilágnak 2012. február 15. 17:24
  „Beilleszkedés közben kínosan vigyáznak arra, hogy ha esetenként egy munkaeszköz a kezükhöz ragad, az első kocsmában nyakolajra cseréljék azt.
  Üldözik!
  Menekülnie kell!
  Az újság is megírta!”
 • 2. teebee 2012. február 15. 15:40
  „Szegíny elkövető... most menekülnie kell Kanadába”
 • 1. szegarazs 2012. február 15. 15:18
  „"Az időben érkező mentőszolgálatnak köszönhetően a bácsi életét sikerült megmenteni a sérülés jellegére és a kihűlésre való tekintettel."

  "Ennek során az elkövető személyére utaló adatok merültek fel."

  Ó, ékes anyanyelvünk! Mily csodálatos magyarságú mondatok a fentiek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó tudni: továbbra sem kapcsolják le az áramot számlatartozás miatt

Az EDF DÉMÁSZ azoknál a lakossági ügyfeleknél sem kapcsolja ki az áramot a következő egy hétben,… Tovább olvasom