Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Bántalmazta várandós barátnőjét - 11 évet kapott

Az egykori amatőr kecskeméti bokszoló féltékeny volt és kevesellte a barátnője által keresett pénzt, emiatt gyakran veszekedtek.
Jogerősen tizenegy év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy kecskeméti férfit, egy egykori amatőr bokszolót, aki kétszer is embertelen módon bántalmazta várandós barátnőjét.

A táblabíróság két rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés, kitartottság és a személyi szabadság két rendbeli megsértésének bűntettében, valamint garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és döntött arról, a férfi a legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A jelenleg 21 éves O. Tamás 2011 októberében ismerkedett meg barátnőjével, akivel összeköltözött egy kecskeméti lakásban. A férfi nem dolgozott, a nő tartotta el abból a pénzből, amit prostituáltként keresett. A vádlott féltékeny volt és kevesellte a nő által keresett pénzt, emiatt gyakran veszekedtek. A viták azt követően váltak mindennapossá és fajultak tettlegességig, hogy a nő 2011 decemberében állapotos lett.

2012. február 11-én egy ilyen veszekedés során az egykori amatőr bokszoló vádlott ököllel egyszer fejen, egyszer pedig mellkason ütötte a nőt, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba a mentők. Az ekkor a terhessége harmadik hónapjában járó nő az orvosoknak azt mondta, sérüléseit úgy szerezte, hogy leesett a lépcsőn.

A veszekedések és bántalmazások ezt követően is folytatódtak, részben azért, mert a férfi így vette rá a sértettet, hogy várandósan is folytassa a prostitúciót. 2012. június 12-én a férfi ismét bántalmazta barátnőjét, azt csak akkor hagyta abba, amikor a sértett egy nagy ütés miatti fájdalmában felkiáltott, és görcsölni kezdett.

Annak érdekében, hogy a történtekre ne derüljön fény, a férfi a lakásban tartotta és nem engedte orvoshoz fordulni a nőt. A sértett csak két nappal később tudott kiszökni. A legyengült nőhöz egy járókelő hívott mentőt. A sértetten a kórházban ismét életmentő műtétet hajtottak végre.

Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró az indoklás során úgy fogalmazott, csak a csodának köszönhető, hogy a sértett nem halt meg és később egészséges gyermeket hozhatott világra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több százezret raboltak egy 76 éves nőtől

A két férfi bántalmazta is az idős mélykúti asszonyt. Tovább olvasom