Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Bedrogozott iskolások kerültek kórházba

Látnokzsályától lett rosszul három fiatal Kiskunhalason. Egyikük bevitte a növényt az iskolába és ott szívták el, de annyira rosszul lettek, hogy kórházba kellett őket szállítani. A rendőrség ügyükben nyomozást indított.
A látnokzsálya nem minősül kábítószernek, az interneten is árulják, pedig erősen hallucinogén anyagot tartalmaz. Úgy néz ki, mint a menta levél, teljesen ártalmatlan növénynek tűnik a látnokzsálya, vagy más néven jósmenta. A három kiskunhalasi fiatal egyike ebből a növényből vitt be az iskolájukba, ahol közösen elszívták. Ettől lettek rosszul.

„Egyikük az orvosoknak azt mondta, hogy olyan rosszul volt, majd bele döglött."

A növény ugyanis erős hallucinogén anyagot tartalmaz, mégis legális szernek számít. Az interneten az új marihuánaként emlegetik. A világhálón pár száz forintért árulják. Ahol azt is lehet olvasni, hogy borzalmasan rossz az íze, használója erős hallucinációkat lát és érez, de a hatás jóval rövidebb ideig tart, mint az LSD esetében. A fiatalok közül egyre többen fogyasztják a szert.

„Az utóbbi hetekben ez a harmadik olyan eset, hogy fiatalok olyan panaszokkal jönnek be, hogy émelyegnek, el akarnak ájulni, rosszul vannak, hánynak. És általában a legaggasztóbb az, hogy nem tudják pontosan megmondani mit fogyasztottak, azt mivel keverték" - mondta Kohout Zoltán, a Kiskunhalasi Kórház sajtóreferense.

Amerikában már tervezik, hogy korlátozzák a Mexikóban őshonos növény használatát. A kiskunhalasi fiatalok ügyében is nyomozást indított a rendőrség.

„A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Az ügyben szakértőt rendeltünk ki, aki majd hivatott arra, hogy megvizsgálja, milyen anyagok miatt lettek rosszul ezek a fiatalok" - mondta Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség vizsgálata mellett az iskola fegyelmi eljárást indított a fiatalok ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitva hagyott lakásba törtek be Kiskunfélegyházán

Nem volt különösebben nehéz dolga annak a tolvajnak, aki vasárnap tört be egy kiskunfélegyházi… Tovább olvasom