Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Belharc a Fideszben: e-lex állapot áll fenn MSZP szerint

Az MSZP kiskunfélegyházi frakciója szerint amíg a Fidesz frakció nem tud egyértelműen nyilatkozni jelenlegi helyzet ügyében, addig Félegyházán ex lex-állapotról beszélhetünk.
Kerényi János szerdai nyilatkozata után az MSZP helyi szevzete a következő közleményt jutatta el szerkesztőségünkbe:

Mi, a kiskunfélegyházi MSZP alapszervezet, illetve Societas szervezet elnökségi tagjai egyre növekvő érdeklődéssel figyeltük az elmúlt napok fejleményeit, amelyek Kapus Krisztián polgármester és a városi Fidesz frakció tagjai között támadt konfliktusra vonatkozó homályos és rendkívül bizonytalan értesülésekről 2012. február 11. óta a különböző helyi, illetve országos sajtóorgánumokban megjelentek.

Baloldali, demokrata és nemzeti érzésű emberekként fontosnak tartjuk azt, hogy az objektív tájékoztatás jegyében egyértelmű információk jussanak el a választókhoz egy-egy település belügyeivel kapcsolatban. Kiskunfélegyházán viszont ezúttal a közvélemény alapvető információkról sem értesülhet egy a városvezetésben támadt vélt vagy valós anomália ügyében.

A Fidesz frakcióból senki nem tud e tekintetben egyértelmű válaszokat adni, s a polgármester hallgat, nem nyilatkozik. A helyzet azért is súlyosabb az átlagosnál, mert az önkormányzat érdemi munkáját is akadályozza. A további hallgatás és dezinformálás tehát végső soron Félegyházának és a félegyháziaknak árt.

Ezért szeretnénk, ha a Fidesz városi frakciójának prominensei, illetve polgármesterünk színt vallana végre ezeket a vádakat és információkat illetően. Amíg ugyanis Kapus Krisztián nem áll ki Félegyháza népe elé, hogy számot adjon szavazóinak, tetteiről és felelősségéről, s amíg a Fidesz frakció nem tud egyértelműen nyilatkozni jelenlegi helyzet ügyében, addig Félegyházán ex lex-állapotról beszélünk, melynek megszüntetése mielőbbi közös érdekünk.

Polgármester Úr: valljon színt!


Dr. Garai István Levente
MSZP kiskunfélegyházi alapszervezete; elnök

Horváth Tamás
MSZP kiskunfélegyházi alapszervezete, alelnök

Ernyes László
MSZP kiskunfélegyházi alapszervezete; általános elnökhelyettes

Eszik Bence
Societas Bács-Kiskun Területi Szövetsége; elnök

Zakariás Csaba
Societas kiskunfélegyházi szervezete; elnök

Korábban írtuk:

Alaptalanok azok a sajtóinformációk melyek szerint voltak olyan polgármester intézkedések, melyek büntetőjogi következményeket vonnának maguk után - hangsúlyozta Kerényi János, aki egyben a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A Fidesz Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéért felelős politikusa beszámolt arról, hogy kedden részt vett azon a megbeszélésen, ahol Kapus Krisztián polgármester a frakcióval egyeztetett. Voltak nézeteltérések, a polgármester vezetési stílusa miatt, valamint a nem kellő tájékoztatásból adódóan, amit a frakció felrótt Kapus Krisztiánnak, aki egyben a térség kormánypárti országgyűlési képviselője - utalt a konfliktus okára Kerényi János.

A jövőben egy pontosabb egyeztetési mechanizmus lesz a frakció és a polgármester között, és a város érdekeire tekintettel az a közös döntés született, hogy a jövőben is együtt kívánnak dolgozni - hangsúlyozta a regionális igazgató. Kerényi János szavai szerint a "megbeszélésen nem hangzott el olyan felvetés, vagy olyan tényállás, ami büntetőjogi következményeket vonna maga után".

Eddig ténykedésével kapcsolatban Kapus Krisztián polgármester bármilyen vizsgálatnak áll elébe - fűzte hozzá Kerényi János, aki szerint a jelenlegi városvezetés nagyon nehéz helyzetben vette át a 2010-es választások után Kiskunfélegyházát. Példaként hozta fel a PPP-beruházásban elkészült sportcsarnok ügyét, melyet e város saját erőből nem tud finanszírozni. A kiskunfélegyházi konfliktusról több médium adott hírt, azt állítva, hogy szakítás közeli helyzet alakult ki Kapus Krisztián polgármester és az őt támogató Fidesz-KDNP frakció között.

Olvasóink írták

  • 1. notebook 2012. február 16. 16:02
    „"Voltak nézeteltérések, a polgármester vezetési stílusa miatt, valamint a nem kellő tájékoztatásból adódóan, amit a frakció felrótt Kapus Krisztiánnak, aki egyben a térség kormánypárti országgyűlési képviselője - utalt a konfliktus okára Kerényi János. "

    Vezetési stílus: gond van a kommunikációjával, valószínűleg nem járt kommunikációs tréningre.
    Nem kellő tájékoztatás: információkat nem tarthat meg magának, a képviselőtestületet kutyakötelessége mindenről időben és mennyiségben tájékoztatni.

    Szerintem nem alkalmas a polgármesteri székre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letartóztattak két gépjármű oktatót Kecskeméten

Őrizetbe vettek szerdán két gépjármű oktatót Kecskeméten, miután kiderült róluk, hogy 10 és 20 ezer… Tovább olvasom