Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Belvíz Kecskeméten: egyre több a bejelentés

Kecskemét - Továbbra is másodfokú a belvízvédelmi készültség Kecskemét térségében. A legveszélyeztetettebb területeken folyamatos a víz szivattyúzása.
Mint arról korábban részletesen beszámoltunk, január 4-én másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el Kecskemét térségében. A legfrissebb tudnivalókról Nagypál Sándor alpolgármester tájékoztatta a delmagyar.hu olvasóit: - Sutusfalu területén az Őszirózsa környezetében mintegy 400 méternyi hosszan kellett ideiglenes nyomóvezetéket kiépíteni, és a területről a belvizet szivattyúzással elvezetni. A szivattyúzást jelenleg is folyamatosan végzik a szakemberek. A Szent László körúton, Kósafalu térségében is több ingatlant veszélyeztet a belvíz. Ezen a területen a Szent László körút és a Mindszenti körút között a korábban kialakított vízelvezető csatorna kitisztításával, a hiányzó szakaszok kialakításával vezetik le a vizet. Belsőnyír egyes részein szintén több hektárnyi földterület áll víz alatt, lakóingatlanokat is elöntve. A területrész határán húzódó Ménteleki-csatorna megemelkedett vízszintje is tovább fokozta a veszélyeztetettséget. A csatornát kezelő társasággal már korábban egyeztettünk, és a társulás december 29-én megkezdte a csatornából a víz szivattyúzását. Az egyes ingatlanokat megközelítő utak is víz alatt állnak, így gondoskodnunk kell a házak megközelíthetősége érdekében az utak feltöltéséről. Az elvégzett munkának köszönhetően a csatornában a vízszint már eddig is jelentősen csökkent. A Kőrösihegy területén szintén jelentős földterületek állnak víz alatt, és itt is szükségessé vált a belvízzel elöntött útszakaszok feltöltése. Jelenleg vizsgálják, hogy szivattyúzással, ideiglenes vízelvezető csatornák kialakításával miként lehet a belvizet levezetni, a víz szintjét csökkenteni.

Megtudtuk továbbá, hogy a polgármesteri hivatalhoz a már ismert kritikus térségeken túl is folyamatosan érkeznek a lakossági bejelentések. Ezeket minden esetben kivizsgálják, és a veszélyeztetett területeken a védekezést a lehető legrövidebb időn belül megkezdik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális kutyagyilkosság (18+)

Három, brutális módon kivégzett kutya tetemére bukkantak rá a hét elején az állatvédelmi őrszolgálat munkatársai. Csak erős idegzetűeknek! Tovább olvasom