Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Benzinnel telelocsoltak, majd felgyújtottak egy játéktermet

Kiskunhalas - A felgyújtott söröző tulajdonosa jelentős jutalmat ajánlott fel azoknak, akik a rendőrség munkáját érdemben segítik. A tűz során 50 milliós kár keletkezett.
Az Akadémia söröző tulajdonosa jelentős jutalmat ajánlott fel annak, aki érdemben segíti a rendőrség munkáját abban, hogy ki gyújthatta fel ma hajnalban a vendéglátóhelyet. Mint arról korábban beszámoltunk, a helyiségekben legalább 50 millió forintos kár keletkezett. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. A tettes feltehetően gázolajat használt, erről árulkodott a helyszínen terjengő jellegzetes szag.

- Ez elképesztő. Ki tehet ilyet karácsonykor? Egy idősebb férfi mondta ezt akkor, amikor meglátta az Akadémia söröző kormos falait, tönkrement berendezéseit. Gyújtogató okozott tüzet valamikor fél 5 és háromnegyed 5 között a vendéglátóhelyen, a gázolajszag még órákkal később is árulkodó volt. Az üzletbe telepített riasztórendszer jelzett háromnegyed 5 után nem sokkal, a Halas Pajzs járőre értesítette az ügyeletet, majd a halasi tűzoltókat, akik három autóval vonultak a helyszínre.

Nem volt nagy tűz, de a hőterhelés és a füst miatt szinte az egész létesítmény bekormozódott. A játéktermi részt érintették leginkább a lángok, ott több, milliós értékű gép ment tönkre. A tulajdonos szerint a kár 50-80 millió forint - tájékoztatott a helyszínen Babud Jenő alezredes, Kiskunhalas tűzoltóparancsnoka. A gyújtogatás gyanúja miatt a tűzvizsgálat mellett rendőrségi nyomozás is indult. Az alkalmazottak kisírt szemmel nézték a munkahelyüket, mint kiderült: nem lehet tudni, hogy mikorra sikerül újra kinyitni. A tettes felkészült lehetett, ugyanis december 24-én este bezárt az Akadémia, és ma reggeli nyitott volna ki újra.

A halasmedia.hu úgy tudja, éjjel valaki lekapcsolta az áramot, az elektromos szekrény az épületen kívül volt. A riasztók és a kamerák működtek, ezek adatai segíthetik a nyomozást. A rendőrök már elkezdték az adatgyűjtést, a környékbeliek számíthatnak arra, hogy megkeresik őket a közeljövőben. Ellenőrzik a közelben lévő kereszteződésben elhelyezett kamera felvételeit is. Nyomozók járják majd végig a benzinkutakat is, hátha ez nyomra vezet majd. Gáspár Jenő, az Akadémia tulajdonosa jutalmat ajánlott fel annak, aki érdemi információkkal tud szolgálni a gyújtogatással kapcsolatban.

Olvasóink írták

 • 3. jozko 2011. december 26. 22:49
  „Csak nem a gyufaárus kislány tért be karácsony este melegeni?

  Szerintem nem olyan nagy a gyanúsíthatók köre.
  Ilyen cégek könnyen szereznek "barátokat" - akik, ha már vannak, ellenség se kell.
  Persze lehet, hogy túlságosan csapongó a fantáziám.”
 • 2. klj-54 2011. december 26. 21:17
  „Zsolt, a petrolkémiához kevesen értenek.
  Annyit tudnak róla, hogy büdös és megy vele az autó:)”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2011. december 26. 16:34
  „"Benzinnel locsolták körbe a sörözőt"
  "A tettes feltehetően gázolajat használt"

  Kémia rulez...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az autó visszapillantótükre sodorta el a 80 éves nénit

Az 51-es főúton, Tas közelében szeretett volna átkelni az a 80 éves idős asszony, aki egy Renault… Tovább olvasom